saras nøkkelSara er en ti år gammel jødisk jente, som bodde i Paris under andre verdenskrig. En tidlig sommermorgen i 42, kommer politiet og arresterer familien hennes. Hun er sikker på at de vil blir sluppet ut igjen om noen timer, så hun gjemmer og låser inn broren Michel i et skap. Og lover å komme og hente ham om en liten stund. Så viser det seg at det tar mer enn en liten stund, dette var dagen da mange tusen parisiske jøder ble samlet opp, og sendt til konsentrasjonsleirene. Men lille Sara klarer å rømme, og kommer seg tilbake til Paris. For å finne den lille gutten, død inne i skapet. Hun hadde ikke rukket det.

Den lille jentas historie kobles til Julia Jarmond, en journalist som i 2002, i forbindelse med 60-årjubileet, skal skrive om oppsamlingen av jøder for magasinet hun jobber i. Hun finner ut mer og mer, og etter hvert får hun en helt spesiell tilknytning til Sara, og bestemmer seg for å finne henne, om hun enda er i live.

Denne boka er gripende, hjerteskjærende, og man blir på en måte fanget. Med ett man har begynt å lese, klarer man ikke å tenke på noe annet, og bare MÅ fortsette. Og man klarer ikke å slutte å tenke på den etter man er ferdig heller. Helt klart en bok man husker, gjør deg selv en tjeneste, og les den.

Én kommentar

den er bra :)

Skriv en ny kommentar

hits