stockholm

Nå, etter en hel uke, har jeg fått ut fingeren og sortert litt Stockholmbilder. Vi ankom byen fredag kveld, men dro ikke ut på eventyr før lørdag morgen.I Stockholm er det som seg hør og bør mange bygninger. Noe som passer meg utmerket, da jeg finner glede i å se på slike i forskjellige former og farger. Fine fasader finnes i fleng.

Dessuten var vi innom museer og gallerier, langs gatene i Gamla stan finnes mang en skatt. Jeg er nok i ferd med å bli en kunstnerd, i likhet med min mor, som også var min følgesvenn disse tre nettene i byen.På Fotografiska fantes mye fint, men i all hovedsak en svært omfattende utstilling av David LaChapelle, en oppfinnsom og fargerik kunstner som hele tiden skapte en finurlig blanding av realisme og surrealisme i bildene.

Dessuten fantes der en kafé med god te og fin utsikt utover byen.

Vi tilbrakte mange timer på Fotografiska, og det var både koselig og litt skummelt å vandre mot hotellet igjen gjennom Gamla stans mørklagte brosteinsgater.

Jeg må innrømme at selv om jeg ikke er religiøs, finner jeg kirker svært fascinerende. Søndag besøkte vi Moderna museet, hvor både spennende og litt mindre spennende kunst var å finne. Ovenfor fra museets faste utstilling, som var veldig bra.

Det beste var likevel He was wrong-utstillingen. En slags sammenligning av Picasso og Duchamp, og ettersom jeg er Picassoentusiast i utgangspunktet, var dette gøy.

Senere spiste vi en aldeles kjempegod middag på dette stedet, før vi gikk over gata og så Anna Karenina på kino.

Mer arkitektur. 

Nordiska museet. Veldig fint bygg både på inn- og utsiden, og så var vel det det mest spennende. De har plenty av utstillinger, og vi så noen, selv om ingen av dem egentlig appellerte veldig til meg.

Så gikk vi gatelangs igjen, før vi tok toget hjem.

2 kommentarer

k.

24.02.2013 kl.21:29

david lachapelle er så utrolig bra. og taket på det første bildet så flott ut. virker som en fin og koselig tur, du er heldig.

Hanne

26.02.2013 kl.14:47

Stockholm er fint:)

Skriv en ny kommentar

hits