hverdag

første

 

Første mai ble feiret med fine jenter og pølsegrilling rundt bålet i natt. Det er nå året begynner, det virkelige året, og det skal bli bra.

Første gang jeg faktisk ser enden på semesteret og at sommerferien nærmer seg, men samtidig

Første gang jeg gruer meg så mye som jeg gjør nå til å få igjen karakterene. 36 dager.

Første gangen jeg brukte den nye ullgenseren min var på mandag, og jeg elsker den allerede.

Første hestehovhavet jeg så i år var i grøfta på vei hjem i dag morges.

seks minusSeks minus seks minus seks minus seks minus seks minus seks minus.

Det bare surrer akkurat som vi gjør som jorda gjør i et meningsløst mønster man aldri blir kvitt. Aner du hva seks minus egentlig er? Som at du nesten klarer å holde deg fast, men så faller du og slår deg likevel. Aner du hva seks minus egentlig gjør med meg? Hele systemet er stygt, seks minus er det styggeste av alt. Du er en sånn seks minus. En som nesten er bra, nesten sånn du skal. Bare at du mister grepet og det blir med bare nesten. Slutt å være en seks minus, Ragnhild, ingen liker seks minus for det er bare nesten.

these are the things, the things we lost in the fire fire fire
Jeg vil være som dem. Jeg vil henge med, klare å følge jaget. Jeg vil ha mellomrom mellom lårene, til og med helt øverst, og jeg vil at magen min skal gå innover når jeg ligger på ryggen på soveromsgulvet. Jeg vil tørre og gidde å finne meg selv, for egentlig vil jeg jo ikke være dem. Jeg vil være meg, og så skulle jeg bare ønske at jeg var litt mer som dem. Dem som driter i det, dem som ikke gjør som andre vil, men lytter til egne ønsker. Hvor tydelig er ikke tvetydigheten i dette, hvilket stort paradoks er ikke jeg? Jeg sitter på vippehusken, akkurat på stolpen på midten, og burde klare å styre retningen selv. Hvorfor klarer jeg ikke det?

Skal man ikke finne seg selv? Hvorfor er det ingen som hjelper deg, det er jo håpløst. Kan ikke noen andre bare finne deg og plukke deg opp og putte deg et sted og så bare er du der.

my mind is troubled by the emptiness

Er så sliten. Får liksom aldri tid til å hente meg inn igjen, å viske ut all utmattetheten for å starte med blanke kritthvite ark. Så mange som forventer så mye på en og samme tid. Klarer ikke slappe av, gjør alt jeg kan for å tilfredsstille alles ønsker og behov. Gruer meg til å bli voksen. Får for lite søvn, og hater meg selv for den ene femmeren selv om jeg får sekser på alt det andre. Før elsket jeg karakterer. Nå styrer de meg, alt jeg gjør, og det er ingenting jeg hater mer. Pakker inn meg selv i ullpledd fra bestemor, drukner meg i te fra fine kopper(materialismens gleder) og hører på Daughter og Bastille til hodet snurrer rundt. Gir noe av det egentlig mening?
 
Herregud Ragnhild, tror du virkelig noen gidder å høre på bullshittet ditt.

klokka 19.34

 

 

Klokka er 19.21.

Jeg konsumerer store mengder te og gjør lekser. I store trekk er det alt jeg gjør. Jeg jobber litt, og leser litt og sånt, men er snart ferdig med årets store tekstsamling og er i høyeste grad klar for påskeferie. Jeg burde egentlig skrive nynorsk her, fordi jeg knapt har skrevet nynorsk dette skoleåret, noe som kan bli litt kjipt på en eventuell eksamen. Jeg glemmer det litt, og gidder det ikke litt. Jeg har faktisk inspirasjon, og skaperlyst og alt det der, jeg er bare i trøtt hele tiden og orker ikke å få det gjort.

Men! Jeg har funnet to nye yndlingsteer (rooibos og kamille hvorfor har jeg ikke tenkt på det før), og himmelen er veldig fin veldig ofte.

Nå er klokka 19.29.

Når er man egentlig gammel? Når er man voksen? Og fremfor alt, hvor lenge er man barn? Kan jeg være barn hele livet, sånn annenhver dag eller to dager i uka? Hele tiden? Vær så snill?

Det er litt sånn at jeg er en sekk med ord, og så skriver jeg skoleoppgaver, og så er plutselig alle ordene oppbrukt og ordforrådet rommer kun sånne hverdagslige kjedelige ting. Kan ikke jeg også ha magiske ord inni meg?

vi e venna førr livet

(Instagram: ragnhild_ho)

Tenk å ligge i tjue kalde under åpen, stjerneklar himmel med søte venner og snakke om stjernene og alt mulig i hele verden kanskje. Det er fint. I helga var det speidertur på Koppang, sov ute begge nettene og er type svært underernært på søvn. Men man har det faktisk alltid bra, og det er så koselig å møte dem man ikke ser hver dag. Har møtt så mange bra folk jeg ikke ville blitt kjent med ellers, og aldri ville vært foruten. Elsker speideren. Det har jeg muligens nevnt før.
 

simplicity
Tommel opp for å våkne til lys som flommer inn gjennom vinduet, tommel opp for røde kinn og roser på kjøkkenet.

 

kort evighet

 Hvor ble februar av? Jeg kan ikke huske noe av det som skjedde før ferien, og plutselig er vi snart i mars. Mars. Vårmars. Og man har søkt vgs, og det er skummelt og fint samtidig. Vet ikke om man gruer elelr gleder seg til neste år. Gleder seg mest, kanskje. Det jeg husker av februar var bra. Likevel må jeg innrømme at jeg med en bekymret mine ser tilbake på det jeg ikke kan huske, og dermed ikke kan se tilbake på. Er ganske sikker på at vi hadde mye lekser. Men sidene falt ut av lekseboka, så det kan jeg egentlig ikke uttale meg om. Hva gjorde du i februar?

februarlysdet tar kanskje fem minutter å gå fra bussen og hjem etter skolen. de fem minuttene er de aller beste i løpet av en dag. akkurat de fem minuttene er hele verden helt stille og alt er fredelig. jorda hadde vært et finere sted hvis alle hadde fem slik minutter hver dag. stress, gjøremål og andre slitsomme ting settes på vent da, tiden eksisterer liksom ikke. jeg tror kanskje det er alt det stille, snøen som ligger der uten å ha noe hastverk og trærne som har slått seg til ro med at de skal stå helt stille hele livet som gir meg en sånn god, rolig følelse. ofte, veldig ofte, går jeg hånd i hånd med siri nilsen, fordi hun passer så godt til den fine lave sola, alt lyset som er over alt.

pretty much nothing

endelig en uke med litt mindre lekser, litt mer tid til å drikke te og se the killers-konsert på opptak og å bare gjøre ingenting. i går hadde jeg årets første skikkelige treningsøkt, fordi jeg ikke har hatt tid før. det er godt å føle at man endelig er igang. 

i morgen trekkes halve trinnet opp til prøvemuntlig, og jeg har brukt de siste ukene på å grue meg masse masse masse. og tenk hvis jeg kommer opp i fransk, da vet jeg ærlig talt ikke om jeg skal legge meg ned og bare gråte eller hva jeg skal gjøre. håper jeg kommer opp i naturfag.

det er lenge siden vi fikk terminkarakterer nå, tror jeg. husker ikke helt. jeg fikk mye bedre snitt enn jeg hadde forventet og alle bare ææ du er flink bla bla bla. egentlig tror jeg ikke jeg har gjort meg fortjent til dem, og nå er det et tonn med forventinger til standpunktkarakterene. noe som gjør at jeg kommer til å legge ti tonn press på meg selv, og så blir alt sikkert bare tull og dårlig uansett.

(men jeg hører på masse fin musikk og finner nye artister hver dag hjerte hjerte)

hyttetur
endelig fikk vi dratt på en hytteturen vi har snakket om å flere måneder, og det var et sabla vellyket tiltak. med brus i melkeglass og marshmallows foran peisen tilbrakte vi fradag kveld/natt mad skravling og latter og hemmeligheter, akkurat som for to år siden da vi var i i ferd med å bli kjent. så trøkka vi oss sammen i alt for små senger fordi ingen turte å sove alene, og våknet utpå formiddagen og barnefamiliene allerede spradende forbi i vinduet. så spiste vi en fortreffelig frokost og røykla hytta før vi tok på oss fillene og gikk ut for takhopping og solnedgangfotografering. fint fint fint

like water

xoxo on We Heart It. http://weheartit.com/entry/48134079/via/Eridos


window light by Fábio Lamounier on Flickr.

hvor blir det av hverdagen? plutselig har vi vært en uke på skolen, og det føles som om vi akkurat har fått juleferie. uten å tenke over det bruker jeg masse tid på skolearbeid, og plutselig er klokka halv tolv og jeg burde sove. jeg som hadde tenkt å lese masse, drikke all teen jeg fikk til jul og skrive når jeg hadde lyst. dagene bare fyker forbi som vindpust i kulda eller vann i en håndflate som man ikke klarer å holde på. for jeg har hodet fullt av ideer altså, og lager skisser til tekster og alt det der, og tenker at i dag skal jeg få det inn på harddisken eller ned på papiret, men så skjer det egentlig ikke, jeg bare fortsetter å klusse over leksene som er unnagjort på ukeplanen.

julemarked

det var en gang fem speiderpiker som bestemte seg for å ta en ikke-speidertur i hverandres selskap til julemarked på røros. 

etter fem timer i bil fredag kom de fram og stekte ostesmørbrød og hørte på blåfjell-musikk. lørdag gikk turen til selve markedet, hvor de tuslet litt rundt og så det som var av marked-stoff. dessuten kjøpte de ferske smultringer og gløgg, og det var kjempekaldt. lokal kunstner som malte fine versjoner av røros

pepperkakekonkurransefin kirke i brekken, der de bodde

(min fascinasjon for snø- og iskrystaller kommer til uttrykk)

så kjørte de hjem igjen på søndag.

kald, men varm

desember. endelig desember! og snø! og kulde! og  varm gløgg og ullgensere og adventslys og fin musikk og å fange snøfnugg med munnen på vei hjem fra bussen.

helga ble tilbrakt på kosetur med overnatting ute og film på lerret, som resulterte i en del klær som lukter sur røyk. og et udevanlig høyt inntak av hjemmebakte pepperkaker og varm saft. og så hadde vi grøt med mandel.

siden har det faktisk gått i matte. skal gjøre en bra heldagsprøve i morgen, av en eller annen grunn gleder jeg meg. til å få det overstått, kanskje.

klaustrofobi

frihet appellerer sånn til meg. tenk å reise, gjøre som man vil og likevel gjøre det med mening. å være uavhengig av andre og slippe å ha ansvar for andre enn deg selv her og nå. det hadde vært så fint å ha muligheten til å være spontan til det ytterste. studere det man vil mest, selv om jeg vil studere alt. skaffe erfaringer fra forskjellige stadier og situasjoner og vokse seg sterkere av det. noen ganger skulle jeg øsnke jeg kunne flytte fra dette lille stedet. det er som en kjetting eller et tykt tau holder rundt meg, i form av de billedlige veggene jeg har rundt meg i hverdagen. jeg gjør egentlig ikke så mye ut av den, føler meg innestengt, noe holder igjen og begrenser alt. ikke gjør det, ikke gå dit, ikke vær sånn. lite sted, få mennesker. mange forhåndsbestemte meninger om ting, mye "regler".

lykke er

  • to fulle sjokolademelkkartonger
  • musikk på bussen
  • følelsen av å ha hatt en fin kveld
  • å glede seg til ting
  • julestemning i november
  • å rydde i biblioteket og finne fine fotominner

the pretty lies, the ugly truth

marina and the diamonds er fint flott herlig. elsker henne. hekta.

noen ganger lurer jeg på hva som egentlig er poenget med at jeg står opp. jeg har akkurat hatt fire dager fri, noe som var fint. men nå er det 23 skoledager igjen. det er hundre og femten timer. hundre og femten. herregud, det er mange. vet ikke om jeg orker så mange. det føles som jeg har et tonn med ansvar som bare dyttes opp på ryggen min, så knærne begynner å skjelve. det føles som om det er så forferdelig, ufattelig, uutholdelig lenge til jul. 

noen ganger er jeg egentlig ganske motivert også. tenker at det ikke er lenge til jul, at det bare er igjen et gram med innsats. da har jeg lyst til å skape endringer, gjøre mer ut av ting. da tar jeg bilder og synger i dusjen og sånt. det handler egentlig ikke så mye om det jeg gjør heller, bare det at jeg tenker for mye på ting.

ord

åh, tentamensdager. hovedmål i morgen og sidemål på onsdag. først gruet jeg med helt vilt mye, men nå virker det ok. jeg har jo innsett at jeg elsker å skrive (greit, jeg visste det fra før, men har på en måte gjenoppdaget det), og det skal handle om ord. jeg elsker og er egentlig opptatt av ord også. dessuten har forberedelsene inspirert meg til å skrive. så jeg lover meg selv å skrive masse fine tekster proppfulle av ord. for ord er jo det vakreste som finnes. (ok, nå vet dere det. trengte egentlig bare en unnskyldning for å poste det fine bildet.)(ha det.)

write down your stories

jeg skriver filmanmeldelse på skolen nå, og merker hvor mye jeg egentlig savner å skrive. har ikke skrevet et ord på flere uker, og det føles litt rart. vi har tentamen neste uke, og tenk hvis jeg har mistet språket mitt? jeg må skrive mer.

det går opp og ned. jeg er som regel demotivert for det meste, akkurat slik det var i fjor vinter. snøen kommer dalende og legger et teppe over det varme og grønne, og det føles som om solen nesten har sloknet og kun klarer å trenge strålene inn gjennom atmosfæren så vidt noen timer om dagen. men i skrivende stund er jeg litt glad fordi det var så fint å skrive en sammenhengende, lang tekst igjen.

jeg jobber en del, og er ganske sliten. om ettermiddagene ser jeg på sex and the city, utsetter leksene og sovner for sent. der har du mønsteret, veldig festlig er det nok ikke. men jeg har bestilt film og bok som jeg gleder meg til.

jeg skal på lanakonsert i april. herregud, jeg er lykkelig. sammen med malin og anne maren åker vi til spektrum og dkfjiuhø jeg gleder meg sånn. ellers hører jeg masse på marina and the diamonds, the killers og ed sheeran og sånt fint.

og, dette høres kanskje rart ut til å være meg, men jeg skal begynne å trene. fordi jeg hadde hatt veldig, veldig godt av det og i håp om å få mer energi og opplagthet sånn generelt.

(det gjør meg glad at det ikke tok lang tid å skrive dette, for da kan jeg ta meg tid til å skrive mer, siden jeg blir glad av det.)(fransk er fint å snakke og skrive det også, men jeg hater å lære det)

30 09 12

jeg pleide å elske å gå i skogen. hvis jeg trengte å tenke, eller rett og slett bare se noe vakkert, gikk jeg i skogen. jeg elsker skogen nå også, det er ikke det. men jeg er så redd. jeg hører lyder over alt rundt meg, og får ikke puste. jeg får klaustrofobi, skogen pakker meg inn og slipper meg ikke ut og jeg klarer ikke å løpe. skolissa går opp, men jeg får meg ikke til å stoppe for å knyte den en gang. ser et blad som rører på seg i sidesynet, min egen skygge som sveiper over bakken ved siden av meg. hører en fugl som flakser eller en bekk som klukker og får hjertet som allerede dunker fort i halsen. enser at hunden hører en lyd, og ser meg panisk, engstelig om. det er aldri noe der, det vet jeg. men det er skummelt for det. bekken jeg har gått forbi tusen ganger før, er plutselig stor og svart og får meg til å bli svimmel. det er som i snøhvit, når trærne våkner til liv og har hender som griper tak i en og holder fast, og jeg får ikke puste igjen. er ute, men føler meg innestengt. det er så mye jeg ikke vet.

fjelluft i lungene og smil om munnen

i helga var jeg på tur i alvdalsfjella, og gud så fin norges natur egentlig er. jeg glemmer det litt for ofte. når man går i fjellet og er med herlige mennesker, noen du ser hver dag, og noen du bare ser noen ganger i løpet av året, har man det bra.

jeg hadde lastet ned mye ny musikk som jeg skulle høre på i bilen, og gledet meg til de fire timene. elsker å kjøre bil. og jeg som er ivrig elev og sånt hadde med meg bøker men fikk ikke gjort noe fordi det ble mørkt, så da så jeg heller på stjernene med the killers og marina and the diamonds og karpe diem. 

så var det ikke planlagt leirbål, tror jeg. men lørdag kveld satt alle rundt bålet likevel. vi overtalte gitaristen, sanghefter ble utdelt, og vi sang til musikantens gitarfingre ikke klarte mer, og selv om vi frøs og sang surt og egentlig ikke hadde plass, var det koselig.på vei hjem var det jenter i bilen. sang, latter, gutteprat og sånt, dere vet.jeg tror jeg elsker speideren. dere som ikke har vært med vet ikke hva det er, altså. det er ikke det at det er supergøy å hogge ved og fyre bål. men turene, åh, turene. og menneskene. minnene.

life is full of beautiful details

har litt hodepine, og tar  på rød leppestift. sjekket synet i dag, og øynene mine er det ikke noe galt med. funderer på hva som er grunnen til hodepinen som kommer snikende så ofte.

noen ganger har man behov for å bare ligge helt rolig og tenke litt. på hva man mener, hva man vil og hvem man vil være. så kommer man på noe som får en til å smile bredt, eller kanskje bli litt trist. men det er så mye annet å tenke på også, så man glemmer det like fort som man kom til å tenke på det.

så er det fint at man liker å klatre ut vinduet for å sitte på taket og tenke litt og avbilde solnedgangen som alltid er vakker og unik. den blir aldri helt lik, et nytt miraker hver kveld. det er litt fint å tenke på. 

og man har overnattet på loftet til oda, sett shark tale om natten og hatt en koselig kveld med fine folk. så står man opp tidlig og drikker kaffe mens baguettene er i ovnen, og man snakker om i går og ler.

så trer man den nye strikkegenseren over hodet, fordi det er litt kaldere om kveldene nå. og så er det helg, og man har ingen planer utenom å se film og kanskje hjelpe til med middagen.

så rydder man litt i albumene og finner noen bilder man har glemt, som minner en på ting som skjedde for litt siden eller lenge siden.

innflytningsfesten til anne maren, for eksempel, med mennesker jeg ikke henger med så ofte, men som var en koselig kveld med wraps og dansing på verandaen, fordi det var sommer og varmt i været.

man tenker på hvor fint det er å ligge i det våte gresset om kvelden sammen med noen som er fine, og se på stjernene som er så langt unna. helt til huden blir nuppete og man er gjennombløt på ryggen og det kanskje er på tide å gå inn.

since last time


jeg var på hamar med malin på tirsdag, og har nok ikke ledd så mye før. jeg klipte av meg mange lokker, men har fortsatt igjen mange, og for kort pannelugg. vi drakk mocca og kakao, spiste på mc donalds og prøvde klær vi visste at vi ikke skulle kjøpe. så regnet det, og vi satt der og tømte koppene våre og ble bløte i håret mens vi ventet på skyss.

opptil flere ganger den siste uka har jeg badet i vår alles rokosjø, og det er kaldt, men det gjør ingenting, for det føles så godt å varme skjelvende hender på pappkrus med solbærtoddy etterpå.så feiret jeg bursdag med de fine der oppe, og bakte sjokoladekake og ostehorn til dem. og de sang bursdagssang og jeg blåste lys, men glemte å ønske meg noe. så fikk jeg to døgn med sex and the city-episoder og the hunger games på film, så nå lurer jeg inderlig mye på hva jeg skal bruke høstferien min på..

ellers har jeg sett lillebruur spille kamp og klappet da han scorte og sånt, og de fikk fire mål og var veldig fornøyde selv om de andre fikk tretten.

det er mye skolearbeid i tiende klasse, merker jeg. man skriver kåseri, øver på forskjellige etiske tenkemåter og skriver franskoppgave til sent på kveld. men så går det fint, for det er gøy å lære og man har te med honning uansett.

les denne forresten, den var fin og får en til å tenke på tiden.

femten

hipp hurra for meg som fyller femten og fikk frokost på senga med gaver og biola i dag.

så dro jeg til bestemor for å pynte bløtkaka, slik som jeg har gjort hvert år så lenge jeg kan huske. og som ble kjempefin, forresten.

så vasket jeg litt og fikk fin kakeoppskriftbok og lilla, prikkete muffinsformer av edda, nå blir det hummingbird bakery all the way.

så kom mor hjem fra kongsvinger og hadde med alpelue som jeg hadde ønsket meg sånn, og så fikk jeg røde hansker av bestemor, så i vinter kan jeg være fin.

ellers fikk jeg strikkegenser strikket av bestemor med mønster jeg hadde valgt ut selv, som var så fin at jeg kunne gått med den året rundt men det blir nok litt varmt.

så i kveld var det familieselskap som var koselig i stua, mens småbarna lekte ute og jeg trakk beina opp under meg og snakket med de voksne. det er så godt å snakke med voksne.

når jeg er i gang, kan jeg fortelle alt jeg har fått, da. det var en del penger å hente, og jeg fikk fin trøye av lillesøster som jeg har lovt å bruke i morgen.

også fikk jeg oslotur med en venninne på kino og restaurant med overnatting hos noen i familien der. 

pluss at jeg fikk en fin bok, som skal få en til å tenke. har ikke utforsket den enda, men jeg gleder meg.

nå er jeg mett på risotto og stinn av kaker, går til sengs og sparer svaringen av facebook-gratulasjonene til i morgen.

bildene er forresten fra i går, da jeg ordnet blomster til bordene og med ett fikk et av de stadig sjeldnere kreative øyeblikkene.takk til dere som har gjort dagen min bra. love you all

sommarkvällen är ljus

har jobbet og tatt litt bilder og sånn. vært på rokosjøen, liksom hytta, for første gang i år, og det var sånn nostalgisk. tante og søskenbarna er her og vi har spist oss stappmette på pizza som drypper av fett.

nå er det lyst og mildt og sommer.

har blitt så glad i kattungen, jeg har nesten ikke lyst til å gi ham fra meg. han har ikke ro i kroppen, spretter rundt konstant.solnedgangen var fin, selv om bildene ikke ble det.åkeren begynner å få sånne greier, og det er så fint. hjemme liksom.

vi har hagen full av fine blomster, men jeg klarer ikke å ta bilde av dem heller. 

livet og sånt
de siste dagene har jeg jobbet litt, vært med edda litt, vært med malin en del og brukt relativt mye tid på å gjøre ingenting. men på lørdag, etter jobb, var malin og jeg på hamar på shopping!!1!!!11 vi møtte kristian og benyttet sjansen når vi kunne, og drasset ham med for å få noen synspunkter fra noen av det mannlige kjønn (på klær og sånt da). i går så jeg em-finalen, aner ikke hvorfor jeg plutselig har begynt å like fotball på tv, av alle ting. SPANIA ass. i dag har jeg også vært hos malin, vi spiste is og lo til krampa tok oss. malin er veldig hyggelig. så, om tre kvarter stikker jeg på tur for å tilbringa natten i en av mosjømarkas koier, i selskap av edda. KOS MED FERIE

mirror, mirror on the wall, who's the fairest of them alledda og jeg så snow white and the huntsman i går, og jeg likte den egentlig veldig godt. det var jo tatt utgangspunkt i historien om snøhvit, og det var liksom gjort om på en god måte. pluss at kristen stewart er over gjennomsnittlig nydelig, og chris hemsworth heller ikke er så verst fin.

klasseturen

da er man hjemme fra en klassetur med sykkel, kano, fine folk og masse latter. og bading.

9CD er kulest. og så var det veldig fint der når det ikke regnet, og når det regnet.

nmi løpet av min lille pause her inne, har jeg deltatt på mitt fjerde nm (i speiding, da) og vi grudde oss som faen i bilen på vei til jevnaker fredag ettermiddag.. men da vi kom igang med konkurransene, gikk det greit, og vi lå i begynnelsen på en 8. plass av 119. da vi lørdag kveld lå på andre plass, var vi greit fornøyde likevel. vi gjorde det visstnok bra på søndag også, så vi endte der også, og andre plass i nm er liksom veldig bra. så det var intervjuer og bilder, før vi trøtte og slitne kom hjem til en haug med lekser. det var min helg, og da jeg kom på skolen i dag morges hadde malin med gave og kort til meg for hun er søt som få den jenta. maria har også hatt bursdag, gratulerer fine. <3

i morgen bærer det avgårde på klassetur, skal sykle to mil med mye oppover og det kan vel bli en utfordring tenker jeg... ønsk meg lykke til.

konfirmasjonshelg

konfirmasjonshelga var så fin! på lørdag var der seremoni med sang, musikk, taler, smilende foreldre i salen og tjuefire litt nervøse konfirmanteri dress og bunad og fine kjoler. før middagen holdt jeg en klein minivelkomsttale og spisingen tok realtivt lang tid fordi det var så mange som hadde noe på hjertet. så kom det flere gjester og det var bra, for vi hadde så mye kake og har fortsatt igjen en del. søndag formiddag var livet rolig noen timer, før det kom venner på etterpålag, slik at vi fikk unna enda litt mer mat og kaker. koselig, med trampoline og alt. vi hadde feilberegnet så mye at mandag kveld var det fortsatt igjen kaker, så jeg holdt restefest med venner, greit fint det også. 

hjerte til alle som var med og gjorde det så bra, og takk for gavene! (fikk scooter, elsker den.)

virvar

sliten. var glad, ble veldig lei alt og ville bare reise vekk, så gikk det greit igjen, og akkurat nå tror jeg ting kan funke ok. men ting skjærer seg sikkert. alltid.

vet ikke om jeg er så ladd for konf. skal plukke blomster i morgen, det blir fint.

god natt.

i konfirmasjonen til norai går var jeg så heldig å ha blitt bedt i noras konfirmasjon, noe som viste seg å være veldig koselig. det var fint bord, deilig tapas til mat, gooode kaker, masse folk og nora endte opp med en ganske grei sum penger, en hel del smykker og en smoothiemaskin. kjenner at jeg gleder meg til min egen konfirmasjon neste helg nå, etter å ha sett hvor fint det var i nora sin! dessuten hadde hun den nydeligste, mest elegante kjolen jeg har sett i hele mitt snart femten år lange liv. (nesten så jeg angrer litt på valget om bunad. (tulla.))

sol ute, sol inne

gradestokken var på nøyaktig tretti pluss i dag. jeg har benket meg opp på verandaen med utsikt til solnedgangen. nylig bestemte sommeren seg for å begynne, og jeg har jobbet i barnehage og fått minimalt med søvn. etter å ha hatt fri på mandag, har jeg tilbrakt fire dager i Vangli barnehage med stekende sol og sjarmerende småtroll over alt. jeg antar jeg har smurt flere liter solkrem på hver unge, og i går tok vi med oss engangsgrill til domkirkeodden og kjente på vannet. ikke noe bading, sa de voksne, men halvparten plumpet og badet litt likevel. og i dag dro vi ut hageslangen, og ca alle endte oppklissvåte til slutt. de som ikke har prøvd, har ingen anelse om hvor slitsomt barnehagejobbing er, dette er det jeg har lært i løpet av jobbuka: 1. jobb er slitsomt og 2. unger er koselig. 

lillesøster er uten gips fra og med i dag, og derfor måtte vi ta gipsbilder i går. det nedenfor likte jeg litt (selv om vi ikke ser snurten av gips engang her)

ellers har jeg vært på det siste konfirmasjonsmøtet, og vi skrev på sånn tallerken på hverandres rygg. ble glad, skal henge den på veggen

på onsdag møtte edda og jeg thea på hamar, og jeg trippet rundt i ballerinas, vi lunsjet på brygga og spiste vannmelon på terrassen

nå er trærne i full blomst og det må dokumenteres og foreviges for evig

dette er et tre med fint lys på jordet

dette er en tulipanknopp

og dette er sola om noen mot formodning skulle lure på det.

jeg burde bli flinkere med hverdagsbilder, jeg orker aldri å drasse med meg kameraet ut i verden, bare rusler litt rundt i hagen med det i blant.

et land av stolthet og glede


(bare norges fineste bunad, hedmarksbunaden)

jeg hadde gledet meg til 17. mai, og den begynte bra med god frokost hjemme med familien rundt kjøkkenbordet. regnet pøste ned, men lillesøster sa hun følte det på seg, at det ble oppholdsvær til vi skulle gå i tog. og når vi trappet ut av kirka (jeg er egentlig ikke religiøs, men jeg stod flaggborg og det var en veldig fin seanse likevel) og stilte opp i toget, da tittet nesten sola frem, og det var akkurat passe varmt å gå i bunad. jeg hadde også gledet med til å gå med bunad, og den passet perfekt og jeg følte meg for en gangs skyld veldig fin. vi gikk selvfølgelig i tog, det er jo toget som er selve 17. mai.  jeg gikk nesten fremst med flagg og det var så mange glade mennesker å se. 

jeg tror at på 17. mai viskes forskjeller og skillevegger litt ut, og man sier kanskje gratulerer med dagen til fremmede uten å tenke videre over det. en jente i parallellklassen stod og så på toget, og vi smilte bredt til hverandre, og det var veldig fint, selv om jeg egentlig aldri har snakket med henne. da toget omsider stoppet på tingberg og talen og isspisingen var unnagjort, gikk jeg til bestemor og beste far og de gamle sa at toget var langt i år, ja, rekordlangt var det. 

en del kakestykker og en tur på barneskolen senere satt vi i bilen på vei til en vennefamilie som disket opp med deilig middag og pavlova til dessert og jeg var aldeles stinn av mat og kaker når turen gikk hjem igjen til den stakkars hunden som hadde vært alene hele dagen.

så gratulerer med gårsdagen og jeg håper alle andre hadde en like fin dag som meg, for min var virkelig verdt å få med seg!

litt hei

(en stund siden jeg har skrevet noe særlig, så dette er et hei-innlegg.)

i helga var det kretsbannerkonkurranse, og jeg gikk hele uka og gruet med og lurte på om henging eller drukning var beste alternativ for å slippe å være med. men holdt ut, og plutselig var vi igang og konkurransene gikk bra og vi lå på første, delvis andre, plass. og det sluttet å regne, sola tittet frem, og oppgavene var ikke så verst. søndag morgen lå vi på andre plass, ganske langt under, og vi ble relativt glade da vi vant likevel og er kretsmestere og skal til nm i speiding for fjerde gang. så ble vi litt deppa igjen, for nm er ca sju ganger så mye stress og jeg-vil-dø som kretsbannerkonkurranse. og anne maren kunne egentlig ikke være med, men så kom hun i dag og bare jeg kan likevel og jeg hoppet fordi jeg ble så glad. så per nå er jeg glad.

(bestemorhorn med bestemorsyltetøy er ikke dumt.)

femtende mai har liksom vært lenge til hele tiden, og jeg har ikke bekymret meg så mye, men i dag kom dagen, og mattetentamen. det var ikke spesielt vanskelig, men det tok forholdsvis lang tid, og det var maange som leverte i løpet av siste minutt i femte time. jeg er fornøyd likevel, for jeg ble ferdig, og anne maren og jeg ble enige om at vi tør å satse på en femmer. man må satse høyt, sies det, så det gjør vi.

her er forresten jakka jeg kjøpte i tønsberg, som jeg ikke har fått vist ordentlig enda. den er fra gina tricot og myk i stoffet og lys i fargen og bare perfekt, akkurat sånn jeg ville at den skulle være. er ganske sikker på at den kommer til å bli flittig brukt utover sommeren. dongerijakke er så praktisk - ikke varm og ikke kald.det var noen bilder jeg tok i går for å få utløp for kreativiteten som det for en gangs skyld var overskudd på. akkurat  nå er det for min del eksperimentering med fokus som er i vinden, og det er bare gøygøygøy å ta bilder, spesielt fordi det er vårgrønt og fint vær og sånt.

tønsberg

nå befinner vi (edda og jeg) oss på et tog mellom tønsberg og hamar et sted. et ganske fullt tog faktisk. men saken er at vi nå har tilbrakt en helg hos eddas kjære søskenbarn i tønsberg, en svært koselig begivenhet. vi har spist god mat (startet med chinese takeaway og brownies, og hadde i går meksikansk på menyen), shoppet, gått tur på slottsfjellet, spist is på brygga og kost oss.

taco er ikke feil

chilleern på brygga med is og solskinn

pent. kjøpte ikke mye, men fikk endelig kjøpt meg både dongerijakke og hårbørste, pluss noen gaver. smil for litt smårar hånd

så dette kan altså oppsummeres som en veldig fin helg. tommel opp.

det skjønneste dikt er livet, det som leves mens det diktesi går hadde vi girls night med grilling, fine mennesker, tv, stunting(woah) og kos hos malin. og is. de andre dro hjem, men maggi og jeg sov over, og i dag har vi solt oss, grilla og snakket. og danset for noen som kjørte traktor. deiligste helga på leenge!! instagrambilder får holde, siden jeg ikke hadde kamera og malin sitt streika. er så glad nå, føler sommeren kommer til å bli super sammen med disse folka. leve livet.

a flower cannot blossom without sunshine, and man cannot live without love

å, hur livet smiler. er ferdig med begge tentamener i norsk, og det gikk nogenlunde greit. i går kveld kom malin på besøk og vi drakk milkshake og så saras nøkkel. har sagt det før, og sier det igjen; nydelig film. dagens gjøremål var å øve til engelsken i morgen (noe jeg må innrømme det ikke har blitt så mye av), før konfirmasjonsmøte i kveld. da jeg kom hjem, spiste jeg appelsin med kanel, anbefales, og skulle nok en gang prøve å lese engelsk. men gadd ikke. MÅ gjøre det etterpå, skal det, lover. så skal jeg lese noveller av bjarte breiteig og sovne tidlig. i morgen skal jeg kjøpe sko og ny kalkulator, og edda kommer og holder meg med selskap når det lir mot kveld.

å være til er mer enn greit det, altså. og blåveisen titter fram og sier forsiktig hei, så nå er det vår.

kollektiv

den siste uka har blitt tilbrakt på hammeren med en gjeng ungdom som er over gjennomsnittet koselige. kollektivuke har samme betydning som bra uke.

mandag morgen dro lillesøster med sine to knekte armer på leirskole og samme ettermiddag pakket jeg bagen og syklet til hammeren. selvfølgelig var det skole som vanlig, og vi syklet på de heller gjørmete veiene hver morgen. men det gjorde ikke noe, for da vi kom hjem var det skravling, trampoline, middag og kanskje film på programmet. på torsdag var det konfirmasjonsundervisning og kake da vi kom hjem fordi anne maren fina fylte år. og julia dagen før. på både fredag og lørdag var vi med martin til vang og matet de grommeste kopplammene du kan tenke deg, og på lørdag var det innsamlingsaksjon med human-etisk forbund - en noe merkelig seanse som gikk ut på å ta betalt for at folk fikk kaste våte svamper i trynet på oss. heheetrampoline er bra. selv om jeg har litt angst etter lillesøster falt på en salto og brakk begge armene et par uker tilbake, og holder meg helst på bakken med kamera.

filmfilmfilmfilmfilm

stua på hammeren er koselig

diverse mat og infotavla vårhva kan jeg si? søteste

tentamenuke

da er jeg hjemme igjen fra kollektivuke(som jeg mest sannsynlig forteller om i morgen(må bare få bildene av anne maren først)), og klar for å oppdatere litt igjen.

i løpet av denne uka har de klart å presse inn tentamen i både nynorsk, bokmål og engelsk på timeplanen. flott, sier nå jeg bare. nå sitter jeg og prøver å øve til nynorsken. det vil si, egentlig sitter jeg bare og gruer meg, for jeg vet ikke helt hva jeg skal øve på.


spanande, verkeleg.


timane er jo ikkje SÅ spanande, så ein må jo tegna litt.


som tidligere nevnt lager jeg konfirmasjonsinvitasjoner med dette bildet, og jeg har skrevet feil på ca halvparten av dem..

11.04.2012

hver kveld, før jeg sovner, ligger jeg og kikker på den store verden. den henger over senga mi, og jeg drømmer meg litt bort i den. jeg har litt lyst til å dra på utveksling, helst til england. men så har jeg lyst til å ta trykk&foto på katta andreåret også. og tenk på australia, det hadde vært fint, det. kanskje jeg skal dra på jordomseiling et halvt år etter videregående. og så kan jeg bo et år i england etter det igjen. eller frankrike...

se, jeg fikk gave av bestemor. hun hadde funnet en ring et eller annet sted, og så kjøpte hun den med. perlering. den er spesiell. og jeg liker den.

jeg har vært på jakt etter fine stoffer i en skoff. likte dette, skulle ønske jeg klarte å sy.

jeg elsker trampolina. akkurat da, da jeg spretter og svever til månen nesten, og håret danser til alle kanter, akkurat da er jeg bare barn. ikke noe mer, alt det som stresser og jager meg. bare barn.

denne uka står invitasjonskort til konfirmasjonen på agendaen. denne figuren er så fin, den utstråler på en måte en slags frihetsfølelse. så planen er å bruke den i kortene.

takk og farvel

fondue, boller og film

som sagt har søsteren min bursdag i dag, og derfor bestemte hun at middagen skulle bestå av fondue, med vanilje- og bringebærboller til dessert. innertier. det var jeg som bakte bollene, fant oppskrift her. nam.

da skal jeg se istid med ingeborg, vi snakkes.

tjuesjuende mars

for en oppfinnsom, revolusjonerende overskrift.

fortsatt sliten. vurderte rett og slett bare å bli hjemme idag, men kom meg opp på skolen likevel. vel hjemme leste jeg en fin bok og tok årets første joggetur på noen delvis svært gjørmete grusveier. men det går fint, for jeg bakte scones og tok eplesyltetøy på, lillebror så kung fu panda på film og jeg drakk te med melk, kanel og kardemomme (noe som forresten anbefales på det sterkeste. har blitt avhengig tror jeg). så nå skal jeg lese litt mer bok og antageligvis ta en tidlig kveld, sier ikke nei takk til litt opplagthet.

summertime

ah. sitter her og ser på bilder fra fjorårets sommer, den var så herlig. og jeg tok så mange bilder! av en eller annen grunn har jeg desverre tatt flesteparten i raw-format (meningsløst, i og med at jeg ikke redigerer sånn komplisert(dessuten sluker det minne)), og jeg får ikke til å konvertere akkurat nå. så da går det ikke an å laste dem opp. uansett. alle bildene i varme farger og med brede smil får meg til å lengte helt sykt etter sommer. snøen har allerede minket nesten helt bort, og vi kjenner at våren kommer vaklende. deilig.

jeg har ikke vært så aktiv på bloggfronten, men med god grunn. jeg har vært i dårlig form og konstant sliten, så jeg har ikke orket noe. ingenting, var bare inne forrige uke. likevel var jeg så utmattet at jeg gråt om kvelden. noe bedre ble det ikke av snøhuletur, i området rundt røros, i helga med korte netter og slitsomme dager. selv om det jo var en veldig fin tur selvfølgelig. jeg hadde egentlig tenkt å skrive et innlegg om det på fredag, men det ble ikke tid. og nå har maria skrevet et innlegg om akkurat det samme, så da blir det bare teit.

ikke har jeg orket å ta noen bilder heller. det er litt sånn at jeg har lyst, men ingen inspirasjon. skal prøve.

en to tre

en. i går ettermiddag kom onkel tilbake fra afghanistan, hvor han har tilbragt to og en halv måned nå. det var godt å se ham igjen, og etter velkomstklemmer og velkomstord, spiste vi en meget koselig middag hos tante og onkel. han er bare hjemme i to uker, men det er da noe. neste gang han kommer hjem på perm, er på konfirmasjonen min. herregud, det er jo lenge til... men vi fikk gaver da, jeg fikk noen superfine øredobber og et halskjede i  sølv, hvor snilt.

 

to. endelig har jeg fått opp verdenskartet over senga mi. nå skal jeg lære meg verden og bare ligge å fantasere om alle stedene som skal besøkes en eller annen gang. jeg elsker at det er så stort, bare litt dumt at polene ikke er med. de er jo fine de også.

 

tre. for en god stund siden begynte vi med konfirmasjonsundervisningen(for et langt ord). for de som ikke vet det, tar jeg borgelig, og finner det faktisk ganske interessant. vi diskuterer masse, og får sånne spørsmål som du går rundt å tenker på lenge etterpå. som for eksempel at du har to tog, som kommer til å kollidere. i det ene sitter det hundre ukjente mennesker, i det andre moren eller faren din, og du kan redde ett av dem. hvilket vil du redde? sånne ting går jeg og grubler på uten å finne noe svar. jeg tenker litt for mye.

tilbake

hej allihopa!

jeg tok en liten uanmeldt bloggpause her. det har vært masse prøver og innleveringer og sånt som er kjedelig, så jeg har rett og slett ikke fått tid til noe annet. jeg leverte fordypningsoppgaven i norsk, som jeg ble brukbart fornøyd med, i går, så nå er jeg endelig ferdig. deilig. og nå er jeg altså tilbake.

i dag har jeg jobbet noen timer, før edda og anne kom på besøk. så ble det en koselig ettermiddag meg gulrotkake(med enorme mengder ostekrem(som er godt)), og filmen dear john(som hadde den kjipeste slutten(kjedelig liksom)). jeg liker parentes veldig godt, jeg. da jentene dro, var det middag med familien, og nå skal vi se en film moren min syns er fin eller noe sånt. 

 
frokosten min, meget spennende.krem<3

jeg har begynt på bridget jones i bokform. har ikke kommet så langt, men det virker som om den er omtrent like genial som filmene, og mer kan man jo ikke be om. 

ha en fin kveld.

hyttahar tatt en bloggpause noen dager, vært på hytta og litt sånt. det var hvertfall kos, med kakao, skigåing, slalom, aking på taket, peiskos, brettspill, pølsegrilling og finvær.

lesestoff

I går ryddet vi i bokhyllene, og jeg fikk masse nye, gamle bøker å lese. Har med andre ord noe å glede meg til utover våren!

Og dette er ikke alt en gang...

Nå drar vi på hytta uten strøm og nett, så det blir ikke noe blogging før lørdag eller søndag. Heejdå

rørosmartnan

i går var det rørosmartn med martin og britt. etter å ha stått opp klokka halvs seks og sittet i over fire timer i bil, kom vi til et røros som var fullt av folk og klart for "martnan". det var strålende sol, og vi fikk med oss åpningen med taler, hester, musikk og dans. så trasket vi rundt i gatene, kikket i boder og møtte koselige folk. jeg ble, nokså ufrivillig, med på en karuselltur, martin så på traktorer, og britt og jeg fant fine ullsokker og fikk prøve body scrub som luktet godt. så møtte vi enda flere venner, kjøpte lodd men vant ingen verdens ting, og ble med vennene hjem på middag i hitterdalen. så ble det kvelden, og vi satte oss i bilen og tok fatt på nye fire timer hjemover. hest og dans på åpningende solgte godteri, ullklær, verktøy, gløgg, pølser, honning, kjøkkenutstyr og alt annet tenkeligrøros har verdens fineste kirke

av en eller annen grunn var det lamaer over alt, så da ble det nesten obligatorisk å avbilde en

takk for en fin tur!

vinterferie

endelig! er det vinterferie. 

vi startet med filmkveld med "klassa", til slutt var vi bare seks jenter igjen, som koste oss med film og godis. 


malin og kristoffer var med på begynnelsen de også, da.


tacoos


dette er hanna og jeg


her er jeg litt usikker på hva som foregår


vi så kongen av bastøy på smartboard (en god film, spør du meg) og det var alt i alt en veldig koselig kveld med fine folk.


i dag bar det avgårde på skøytebana og i akebakken med to smågutter, pluss kakao og boller.


etter det tok jeg et superlangt og varmt bad og det er egentlig det som har skjedd. jeg syns i alle fall det var en fin start på en ferie jeg også tror blir fin.

februar

herregud, som tiden flyr. den bare renner ut mellom fingrene mine, og jeg aner ikke hvor det blir av den. det er over en måned siden nyttårsaften, og det føles som om det var i går. samtidig har det skjedd en masse i mellomtiden, som er så lende siden at jeg ikke kan huske det.

i ferbruar skal jeg lese mye og være inspirert. prøve å smile. bry meg litt mindre og være litt mer meg selv, liksom. og nyte en hel uke med ferie.

jeg har begynt å lese idas dans. den er så fin!

nå er det ny måned, og jeg føler at jeg vil bli ferdig med januar, så ettersom jeg har igjen en del upubliserte bilder fra måneden som gikk, kommer de nå.

drukket masse smoothie med frosne bær i vinterkulda, ironisk nok.

sorrysorrysorry. får bare ikke nok av mobilen min. dere aner ikke hvor herlig det er, de siste månedene har jeg brukt en sten fra steinalderen. ca.

fuglene kommer først i neket ETTER jul. folkens, dere er sent ute. men fine for det da.

og det er elg hos oss. gjett om det er litt skummelt å gå gjennom skogen til bussen da.. elg må være noe av det jeg er mest redd for i hele verden.

ah. jeg fant igjen et fint skjørt innerst i skapet, som jeg egentlig arvet av fine sigrid i sommer og aldri har fått brukt.

jeg fant også igjen fine gamle bilder tatt analogt og noen fra da bestefar var liten eller noe.

blitt forelsket i skøyter. skøyter er fint.

det var bildene. ikke så mange, men de måtte på en måte ut. nå om dagen skjer det mye på skolen og lite ellers. vi har masse lekser, og har vært på isbading(noe som forøvrig var en kald erfaring)(men set visste jeg egentlig, var med i fjor også)! i dag var vi på gründercamp, noe som egentlig var ganske kjedelig, men jeg overlevde. vi skulle lage et brettspill, herregud. avslutter nå, har framlegg og innlevering i morgen, så må være litt opplagt. snakkes♥

familiekos

moren og faren vår er bortreist i helga, og derfor er jeg, søstra mi og broren min hos tante og onkel og de.

vi ble kjørt opp i går kveld, og startet helgen med godis og fineste filmen the last song. i morges kom jeg ned til dekket frokostbord, og det ble vedtatt at dagens plan var skitur. så vi fikk på oss fillene, og gikk en skitur. med kakao, aking, hopping og en del knall og fall. da vi kom tilbake, var det fremdeles noen av oss som ikke hadde fått nok, så vi dro like godt en tur til skøytebana, og der fikk som dere ser kameraet være med også. etter en time med piruetter, sisten, snøengler og enda mer knall og fall, var det hjem til varmt hus, en god dusj og pizza. mens vi gik på skøyter bakte tante og søster cupcakes, som ble fortært med stor entusiasme nå nettopp. nå er det klart for film med småungene, kos dere i kveld!

dagdrømmer

av den grunn at jeg er så heldig å ha vinduplass, kan jeg sitte hele dagen og se ut av vinduet. bare drømme meg bort. til steder, verdener, så fjerne. alle mulige ting, som bare kan skje inne i hodet mitt. tenk å fly. over tak, over skog, over mennesker, se hele verden langt der oppe fra. tenk å svømme. på havets dyp blandt yrende liv ingen som ingen andre har opplevd. tenk å være seg selv fullt ut. ikke tenke på hva andre syns. tenk å sovne i en varm armkrok når en middels bra film går mot slutten. tenk å være fri, å være en fugl. tenk å leve. 

slike tanker kan jeg sitte og tenke i alle timene, bortsett fra samfunnsfag. samfunnsfag er fint, det, og nå har vi om andre verdenskrig, hvilket gjør det enda bedre.

jeg har masse bilder å dele, tror det kommer et bildedryss om ikke så alt for lenge. takk og farvel for denne gang.

vinterdager med film og venner

torsdag var det filmkveld hos meg med malin, maria, kristian og kristoffer. vi  så død snø, drak saft, spiste arme riddere og hadde det generelt fint.

fredag var det filmkveld hos nora med malin. vi så den fineste og tristeste filmen i historien, remember me. men nora hadde bakt sjokolademuffins og laget is til oss, så det gikk egentlig helt greit.

i år som i fjor hadde foreldrene til anne, edda, mina og meg sånn fest eller noe, og i år som i fjor hadde vi selvfølgelig jentekveld og overnatting. vi spiste taco, koste oss med godteri og var altfor lenge oppe. jeg tror vi så tre filmer eller noe. husker ikke helt. uansett er det mye filmtitting om dagen.

i morges våknet vi av en bløt bikkje som kom og tråkket på hodene våre, spiste frokost, tok med grønnsaker og dipp opp for å sette på en fjerde film. og så ble jeg hentet da.

nå har jeg tatt en dusj, tatt noen bilder og litt sånt. spist hjemmelaget is. bilder kommer senere, det er så mange! i tillegg er de så random liksom. 

bøker og film og andre fine ting

noen ganger tenker jeg at jeg må være fullstendig gal, rett og slett. hodet mitt er så rart, alt er rart.

jeg startet dagen med å gå tur med den ulydige, svært irriterende hunden vår. så dusjet jeg, og dro og jobbet et par timer. derfra ble jeg hentet, og hele family'n dro og spiste indisk (noe som var en smaksopplevelse verdt å få med seg), før vi så sherlock holmes på kino. selv om jeg ikke hadde særlig høye forventninger, var den var egentlig ganske morsom.

ellers leser jeg fin litteratur om dagen, og ser fine filmer. jeg blir så trist av å se filmer med gale mennesker som lider et vondt liv og en vond død. de rører et eller annet i meg, de syke, deprimerte menneskene, uten at jeg vet hvorfor. filmen single white female er en sånn fin en.

ellers har jeg tatt noen bilder som ble sånn styggfine, liksom.

nå går det i spellemann, og tro det eller ei, så har lille norge klart å skrape sammen noe brukbar musikk i år også. ha en fortsatt fin kveld da.

en søndag i januar

fordi faren min kjørte meg til stian i går kveld, måtte jeg være med på skitur. så jeg gikk kilometer på kilometer bak småbarnsmødre og småbarna deres. da vi omsider nådde vårt mål, var det egentlig ganske fint. utsikt og sol og sjokolade. turen tilbake var veldig rask, og vi kom frem med gnagsår og røde roser i kinnene. det må ha vært en bra dag, for på vei ned igjen fra fjellet møtte vi nøyaktig 102 biler på vei oppover.

da vi kom hjem, gjorde jeg lekser og lagde et under gjennomsnittet bra rle-framlegg. og så var jeg barnevakt, noe jeg forsåvidt egentlig fortsatt er.

vi så knerten og drakk kakao, og akkurat da var livet greit. så brettet vi papirbåter som aldri før og dekorerte dem med tusj.

ellers har jeg tatt bilder av fullmånen.

nå står rydding av rom på agendaen. så skal jeg prøve å legge meg til normal tid, for det er skole i morgen, om det var noen som ikke hadde fått med seg det. 

snowflakes are beautiful things

det er så fint å ta  bilder av ingeborg. vi kjenner hverandre så godt, og hun er helt avslappet og trygg. og så har hun de nydeligste øyevippene jeg har sett i hele mitt liv. 

jeg har oppdaget first aid kit. og jeg ble forelsket med en eneste gang, jeg får en sånn rar, god følelse av sangene deres.

i natt satt jeg veldig lenge og prøvde å brette en papirbåt, noe som skulle vise seg å være veldig vanskelig. uten at jeg visste det, ble det en spå i stedet, så i stad brukte jeg den og spådde søsteren min. hun kommer til å bli spist av en ku(skål). nå hjalp hun med meg papirbåten, og jeg ble litt lykkelig. jeg skal lage en hel samling, den skal stå i vindusposten min helt til sommeren. når været blir varmt og sola skinner, skal jeg ta dem med på rokosjøen og la dem seile utover. det tror jeg blir fint.

ps. det kan hende jeg har kreft i tungen min. nettopp så jeg meg i speilet, og på tungens venstre side var det en liten sort prikk. hvis den blir større, skal jeg gå til legen.

bildene fra i går

igang med tacospisingen! okei, her er alle egentlig ferdige. bortsett fra malin da, selvfølgelig. man ser jo at hun her har kapret hele bøtta med kjøttdeig.

her sitter vi i sofaen.

yey, sjokoladesaus liksom.

fint å tenke på at disse faktisk er mine.

og dette er et pent bilde, syns jeg.dette også.

det var det. håper noen likte dem.

søte søstre er fine å ha

når jeg kom hjem fra skolen, lagde fine søster mat til meg, hvor heldig er ikke jeg liksom.

så fotograferte jeg de vakre, lange øyevippene hennes og den søte, merkelige fletten.

i dag var dagen da jula skulle kastes ut av huset, og vi skulle vaske vekk all møkka jula har dratt med seg. så da gjorde vi det. enkelt og greit. nå er stua helt tom uten juletreet, og jeg har til og med tatt ned den stygge julestjerna mi.

så fant jeg en gammel og fin note som måtte foreviges.

sola går ned så tidlig for tiden, og alt blir mørkt og kaldt og skummelt. men når den er oppe, er lyset så fint at det på en måte veier opp litt.

kvelden ble tilbrakt i maggis kjeller og det var den beste kvelden på lenge, med tacos, sjokolade, film, is og søte lapper med fine komplimenter. herlige jenter altså.

måneskinn

månen er fin i kveld. den lyser sånn aaah. du vet.

min kjære engel maria var her i dag. vi så saras nøkkel på film og den var sterk og utrolig fin. så lo vi og snakket vi og spiste nugatti og hadde det ganske fint. i morgen skal vi også ha det fint, vil jeg tro, da blir det jentekveld hos maggi.

jeg tror det var dagens pip, ha en fortreffelig aften alle skjønne.

happy new year

dagene går så fort og er så perfekte at jeg ikke klarer å følge helt med. 

femte juledag hadde vi, tradisjonen tro, juleselskap hjemme med vennefamilier. deilig mat, herlige folk, latter, lek og konkurranser. også tradisjonen tro, var det topp.

natt til nyttårsaften var jeg på hytta med edda og morten. i motsetning til hjemme var det en masse snø der, vi måtte faktisk måke vei til utedassen. vi måtte jo spise spaghetti, det hører med. og så satt vi foran peisen, spilte kort og hørte på musikk fra den urgamle radioen. kos med store bokstaver.


ok, ser kjedelig ut. men i starten er det drittkaldt, og da er det ikke annet å gjøre. btw, morten sov ute i snøen. syke menneske...


radioen<3333


er jo hverken strøm eller vann der, så stearinlys er helt nødvendig. spesielt om man er en smule mørkredd.


snø yey.

jeg feiret nyttår med de samme folka som møtte opp på juleselskapet. bortsett fra min egen familie da, de var med noen andre vennefamilier, lol. uansett, det var første gang jeg feiret sånn, og det var en super kveld. morten hadde med en tv, og da var det bilkjøring og singstar på playstation. og ingen sang surt. at all. etter vi hadde vært ute og sent opp raketter og tatt en masse bilder, var det en svært skummel runde med blindbukk. det var seriøst til å få hjerteinnfarkt av.


nydelig av meg, jeg vet.stjerneskudd. har så mange rakettbilder, og jeg klarer ikke å velge mellom dem, så de kommer senere.

vi gikk hjemover litt utpå kvelden(natta), og jeg overnattet hos edda. i går var formen generelt ganske dårlig. hodepine, litt kvalm og feber. på formiddagen var vi ute og gikk på skøyter, men jeg måtte dra hjem ganske tidlig. så jeg hev innpå paracet og sov et par timer, før tante og onkel kom på middag. veldig koselig, men litt rart, ettersom onkel drar til afghanistan i morgen. og blir der et halvt år. men for all del, vi har jo telefon og skype.


natt til i går kom det snø nede i bygda også, så da var det bare å sette i gang å måke. 

puh, ferdig. da gjenstår det bare å ønske alle et godt nytt år! måtte 2012 bringe mange lærerike, morsomme og spennende øyeblikk. forresten, så skal jeg lage meg nyttårsforsetter. vet bare ikke hva de skal være.

26. desember


Har fått masse fint til jul, av den brukbart herlige familien min, og venner. Treengel til pynt, parfyme, sminke, bøker, film, kamerastativ, smykker..  Ja. Og rynkekrem da, haha, tar det som et hint, men jeg døde likevel.

Jeg fikk også en svært brukervennlig tannbørste med navn Oral B. Så nå pusser jeg i ett kjør for å få et "vinnende smil" sånn som hun håndballdama på reklamen.
retusjerte tryner<3

Julaften med masse mat og sang og gaver. Heldig som jeg er, kommer familien fra forskjellige steder, så da stiller man opp med både ribbe OG pinnekjøtt. Hvor fint er ikke livet da liksom. Og så går man rundt juletreet, og nissen kommer inn døra og stemmen høres altfor lik søskenbarnet mitt sin, merkelig. Men fint er det, og liv i heimen.

Første juledag var det elgsteik med hele familien til moren min. Da var det også nisse, en litt spesiell versjon denne gangen. Har ikke sett siamesiske nisser før, men de finnes vel de også.

I går kveld ble strømmen borte, takket være Dagmar, som visstnok raser over Vestlandet. Jeg bor jo på Østlandet, men vi var altså uten strøm frem til for en liten stund siden. Men vi overlevde på stearinlys, så det gikk fint. Selv om brannvarslingen lagde ekle pipelyder og hunden var helt vill, fikk vi faktisk sove til slutt også.

Dette er en sensasjon, alle sammen. For første gang i hele mitt liv klarte jeg å skrelle en sånn oransje sak med skallet i EN del. Lykke.

Ps. Jeg driver med nytt design, som kanskje kommer til nyttår, eller før. Tror jeg vet omtrent hvordan jeg vil ha det, men må bestemme meg for detaljene. God jul.

merry christmas

Hei, og god jul alle fine!

Dagen har gått ut på askepott, varm saft, fotografering og borddekking.Ble spesielt fornøyd med bilde nr 3, hva syns du?

Nå skal fine søster og jeg fikse oss:-)

lillejulaftenHeisann♥

I hele dag har vi kost oss med pynting av hus og familien. Litt kjedelig, men (hvertfall for meg) så er jula liksom familietid. Og mat da, må ikke glemme maten! Nå har vi sett på førkveld, med juletreet som stråler i stua. Gleder meg sånn til i morgen, hele familien kommer på besøk. Vi skal spise masse, gå rundt juletreet og le sammen, som alltid. Om ikke lenge legger jeg meg, for å lade batteriene, vi snakkes:-)

julebordet

I kveld var det julebord med de herligste jentene jeg vet om. Etter skolen fikset Maria, Malin, Maggi og jeg oss sammen og mekket taco til Nora kom. Etter å ha spist oss stappa, hadde vi sånn lek med spørsmål, sånn de har på paradise hotel. Så spiste vi is og hadde jenteprat så til de grader. Fortalte hemmeligheter og sa positive ting om hverandre, så koselig! Blir så lykkelig av dere..


Skål for vennskapet!


Nydelige deg.


Ein tekanne. Eller noe...


Hahah, skræver ikke da.


Dere er så fine.


Bejb.

Alt i alt den beste kvelden på lenge!♥ Hva har du gjort i kveld? Hva syns du om bildene?

og da var juleballet er vel overstått

 i går gikk årets juleball av stabelen. vi fikset oss hos malin, alltid kos. søstra hennes og en venninne var også verdens søteste, og hjalp oss med hår og sminke. jeg krøllet håret mitt for første gang, og føler jeg ble sykt peyton sawyer-like. 

ettersom maria var på generalprøve med dansinga, og kom ganske sent, rakk vi ikke velkomstdrinken. men det var liv ved bordet, og helt ok mat. etter taler og skåler var det pologniese. (vet ikke hvordan det staves, vel.) hvis jeg skal være ærlig var hele greia litt fail. bandet begynte å spille, og de hadde bare musikk fra steinalderen, seriøst. så alle danset når bandet hadde pause, da vi brukte spotify. stakkars folk, alle gikk når de begynte å spille igjen. men man må jo gjøre det beste ut av det, og noen danseglade mennesker (inkudert meg, haha) danset uansett.

ferdigfiksede gurls

har ingen flere bilder, dette stjal jeg til og med av malin. om en stund er det hamar og legen, har hoste og smerter i brystet (ikke som i puppene da) blablabla. snakkes!

tenn et lys

Familien vekket meg med luciasang, stearinlys og lussekatter i dag, en ikke så aller verst start på en ellers finfin dag. Da skoledagen var over, stakk Maria og jeg til Malin. Vi hadde maks jentetid med romantisk film og nudler. Selfvølgelig nudler.

PLUSS. At jeg lagde knekkebrød i dag. De ser stygge ut, men smakte faktisk greit. Jeg er den fødte kokk.

smiil

I går var jeg med og jobbet for nærstasjonen på Løten. Først lagde vi sånne lefser med forskjellige ting, og så dro vi på hamar. Vi stod på stortorget hele ettermiddagen og stekte vafler og ga folk gløgg og sånt. Det var så hyggelig wee! Når jeg hadde kommet hjem fra hamar, dusjet jeg, og så dro jeg på hamar igjen. Var hos Fredrik med Stian, vi så på tv, skravla og spiste kakee:-) Koselig!

I dag vet jeg ikke hva jeg skal finne på, tenkte jeg skulle gå ut og ta litt bilder nå, er jo så fint vær!Fra i fjor, vil ha type mye snø nå. Vil du ha snø?

jul i blåfjell

Det er jo første desember i dag! På tross av den mindre fine hjemturen(haha) er dette happy day. Julekalender OG blåfjell. Bedre blir det ikke ass.

Og som den blodfanen jeg er må jeg jo ta bilde av skjermen.

barnevaktkosVar som sagt barnevakt i kveld, han lille er så søt! Og smiler hele tiden! + søte Edda som var med meg daa♥

heisann ja hei lol.

HAHAHA, nei, dette er det verste! Spisevanene mine er jo helt på jordet! Jeg leser til mat og helse-prøve, om kosthold og masse annet drit. Og jeg har funnet ut at kostholdet mitt er litt utenfor det som egentlig er spesielt heldig. Lever på sukker og fett, jeg. Så innledningsvis skal jeg spise sunne ting, en dag om gangen. I morgen skal jeg spise frukt. Nok om det.

Starten på dagen var helt jævlig i dag, jeg kom til og med for sent på skolen. Krise liksom! Nei da. 

Men hver morgen, når jeg vokner opp, er hele det høyre øyet mitt en pølse. Derfor tror moren min at jeg er allergisk mot noe. Jeg tror bare at jeg sover litt for lenge egentlig. Men nå har hun jo bestilt legetime og alt. PÅ FREDAG. Men det skal hun vite, at hvis jeg må ta noen blodprøve, vil jeg heller leve et liv i uvissheten om jeg har allergi mot søvn eller ikke! Eller dø.

Og så er det en ting til. Jeg har fått julestemning allerede! Hva er galt med meg liksom. Når julen kommer er jeg omtrent 87% sikker på at den er borte igjen. Har jo ikke kommet snø enda for faen

Kristian kom på besøk. Ikke fordi jeg er koselig eller noe, men han hadde glemt bøkene sine og måtte låne mine. Tror han syns det er kaldt her. Lue liksom, type barneskolen.

Jeg er veldig blid for jeg har fine øyenbryn. Kristian og jeg skal stifte en solbrilleklubb. Hvis det skulle være av interesse, ring Kristian.

Ha det.

film med kristoffah

Da kommer Kristoffer om en stund, han skulle bare finne noen sokker. Idag har jeg egentlig bare så vidt rukket å stå opp, dusje og fikse meg. Nå var jeg akkurat ferdig med sminken og så nøs jeg. Fint. Snakkes senere, kanskje når jeg har noe spennende å fortelle.

Så da poster jeg noen gamle bilder jeg har liggende i arkivet.


Ja.. fant ingen flere. Talas.

the more i see the less i know for sure.

aner ikke hva som skjer nå jeg. blir så sliten av alt.

tyttebærtur ftw

Idag bar det ut i skauen et sted med familien for å plukke tyttebær. Jeg tok bilder, gadd egentlig ikke å plukke noen ting. Tok sånn syykt mange bilder, men har ikke rukket å redigere noen av dem.. Her kommer hvertfall noen.Forresten!!! Vi får kattunger nå, det er så elsk♥


AAAW. Omg, en pupp!

å leke litt engelsk

Når Malin og Maria kom, bakte vi scones (og lapper, jeg vet ikke helt hvorfor) og lagde te. Så spiste vi ferske scones med syltetøy og drakk te og koste oss. Det var så engelsk og fint at .. ja. Så gikk vi opp og snakket og lagde rare lyder og mindre pene grimaser, før vi satte på Harry Potter, elsk. Så kom søstra mi med potetgull og brus og Maria lagde irriterende lyder.


Bakerne


Og her er lappene ...


Lillebror linselus.


Mine<3


Og så tente Maria stearinlys og slukket alt det andre og det ble skikkelig stemning, liksom.

Nå ser jeg på senkveld og faren min sover tror jeg. Ha en fin kveld.

At Kristoffahhs house

Just nu sitter vi i sofaen til Kristoffah og spiser browniesrøre. Det er et fint maleri over sofaen. Malin og Kristoffer ligger og leker kjærester. Maria og jeg blogger. Og webcamtingen til Kristoffer funker ikke.. eller, Maria og jeg skjønner det ikke. Så. 


Eeeeeh, jo. Vi skjønte det. Men nå skal vi ut og finne på noe kødd fordi vi er noen drittunger. HEEJDÅ.venner.

igår var det jentekveld med verdens herligste jenter, de beste. vi koste oss med godteri og nudler og kamera og facebook og kilovis av latter.

og malin, jeg vil be deg vennligst fjerne det nærbildet av meg med den fingeren fra nett snarest. elsker deg. og de andre seff.

nå er kristoffer her, og vi spiser sjokolade og har spist is og vi skal gjøre lekser.

og bildene vil ikke laste opp..

når høsten kommer krypende

JAA, jeg er flink til å oppdatere.. eller ikke. samme det, nå gjør jeg det.

siden sist, som jeg ikke husker helt når var, har det i bunn og grunn ikke skjedd så mye. jeg er ute om kveldene og sånt, men .. ja, bare det vanlige liksom.

det går litt opp og ned, men i skrivende stund ser ting ganske bra ut for min del. høsten er igang for fullt og det begynner å bli kaldt å sykle om morningen. men det er litt deilig også. å liksom gå inn i en ny årstid, med gamle og nye venner og føle at man kan begynne litt på nytt. 


som sagt kommer høsten. kornet er modent og faren min tresker det.


og ripsen er overmoden og ingen har hatt tid til å plukke og rense og lage saft av den.


og solsikkene er i ferd med å bli sånn ekkel fuglematfrøgreier.


og bikkja er crazy, mongo, superbråkete og har tidenes skumleste blikk..

nå kommer kristoffer en tur, så jeg skal plukke opp møkkete klær og sjokoladepapir og sånt fra soverommsgulvet mitt. snakkes.

gjett hvem som har bursdag, da.

MOI. ye, i'm a fjortis bitches. ble vekket av at familien kom med fotobok og sminke og penger og sånn bankkortskjema til meg i dag tidlig. og kanelboller og saft da. sånn ... egentlig, er det ikke mye mer å si. så. ja. det er tard, men "dere" (lol, kanskje du) kan få se BILDE av de kule gavene. omg.


og noen søte kort da. du ser vel det fiiine fra ingeborg? det var visstnok malin og maria og meg. stakkars nora, fikk ikke være med. 

nå skal jeg til bestemooooor for å spise middag, have a nice ....... kveld. kan ikke engelsk, det vet egentlig alle.

hits