kjærleik

it's a florence + the machine kind of day

och hela världen är minJEG GLEDER MEG TIL MAI

see you soonNoen andre som er å se i spektrum neste onsdag? Gleder meg så himla mye at jeg vet ikke hva. Hun minner meg om varme dager i Barcelona med Summertime sadness og Dark paradise på øret. Lana, I love you. 

fjorten fine


 

FINE ORD

 1. ambisjoner
 2. eufori
 3. engasjement
 4. lys
 5. merkelig
 6. bølge
 7. skamløs
 8. glitre
 9. taushet
 10. marmor
 11. natulig
 12. motstand
 13. begynne
 14. puls
   

kate moss

 

 
Det er ikke til å stikke under en stol at Kate Moss er pretty much fabolous. Hun har liksom et slags uutgrunnelig uttrykk i øynene, som om hun ser rett gjennom deg og ut i evigheten.
 

nick brandt
Da vi var på Fotografiska i Stockholm, var det ikke bare LaChapelle, men en hall med mange andre også, og jeg oppdaget bildene til Nick Brandt. Han fotograferer afrikanske villdyr i svarthvitt, og det er veldig fint. Det nederste kjøpte jeg i plakatformat og har det hengende på veggen. 

Les/se mer på http://nickbrandt.com.

life of pi
jeg tenkte bare å si ifra om at alle som ikke har sett denne filmen burde innfinne seg i en kinosal umiddelbart. life of pi er en vakker, dog meget spesiell, historie om et bånd mellom to fiender som må stå sammen for å overleve. og det er så mange fantastiske bilder av havet og himmelen at bare det i seg selv gjør filmen verdt pengene.

sju bra

 1. rutete skjerf
 2. kakao i skogen
 3. sola er verdens største og fineste lyskaster
 4. stjerneklart
 5. oversikt og struktur
 6. opplagthet
 7. indisk krydder

naomie harris

source

jeg så min aller, aller første bond-film i kveld og den fikk meg til å lure på hvorfor jeg ikke har gjort dette før. ingenting er vel som litt ekte action? dessuten er skuespillerne gode, daniel craig er jo ikke en vi har veldig mye imot. men naomie harris topper det hele, hun har alltid fascinert meg. hun er så særegen og unik.

boktyven

boktyven, skrevet av markus zusak, er en bok jeg vil anbefale absolutt alle å lese.

vi er tilbake til andre verdenskrig, og blir fortalt historien om oppveksten til tyske liesel meminger. moren er kommunist og blir sendt til konsentrasjonsleir, og på toget til det nye hjemmet hos fosterforeldrene, dør broren. under begravelsen, mister den ene graveren graverhåndboken sin i snøen, og jenta plukker den opp. det ble da hennes første boktyveri, og tallet øker snart. liesel flytter til himmelgaten, får venner og et helt spesielt bånd til fosterfaren, som om nettene, når hun våkner av marerittet, lærer henne å lese. det åpner dørene til en ny verden. videre følger vi liesel meminger da hun får føle krigens brutalitet helt inn til huden, under oppveksten i molching.

dessuten utvider den takket være hovedpersonens fostermor vokabularet av tyske skjellsord betraktelig.

men fantastisk er den.

fint å høre

Westlifeversjonen av The Rose

Princess of China med Coldplay og Rihanna
 

Marching on med One Republic

the stars will keep shining, yes, but we're all gonna die

det er fortsatt lyst. jeg ligger i senga uten å få sove, med vinduet på vidt gap. har litt hodepine. et par ensomme fugler kvitrer fortsatt, men ellers er det stille som i graven. broren min hoster i søvne på naborommet. det er sent, jeg vet ikke nøyaktig hvor sent, men det er ikke så farlig heller. det er en lysende prikk mellom de svarte greinene på trærne tvers over tunet. det er sikkert et fly, på tur til et annet land i en annen verden. lukker øynene, venter litt. prikken er der fortsatt, det er nok en stjerne likevel. jeg liker stjerner, de er så trygge, trofaste. de er der liksom for alltid. naturligvis vet jeg jo at stjerner også dør, men det er jo så lenge til at det ikke teller helt. det er fint å tenke på at de er der og lyser, selv etter at alle som lever nå har dødd. og kanskje lyset fra den stjerna allerede var sendt ut for tusen år siden, og at om tusen år kan en fjorten år gammel jente se den samme stjerna og tenke det samme som jeg. mens hun ser det lyset som ble sent fra stjerna i dag. men vi varer heldigvis ikke evigheten ut. det er trist og vondt når noen dør, men jeg kveles litt av tanken på evig liv også. et liv er nok hvis du lever det riktig.

åpner øynene igjen etter en liten stund. stjerna er borte. kanskje var det et fly på vei ut i verden likevel.

i'm flying, jack

forrige helg var lillesøster og jeg på kino og så fantastiske titanic i 3D. alle som har sett den, skjønner hva jeg mener når jeg sier at den er helt utrolig fin, en av de filmene du ikke glemmer. historien er så vakker, levende og trist. og skuespillerne passer perfekt og alt bare faller på plass og blir bra. jeg syns ikke 3D-greia på hamar er sånn super, men det gjør egentlig ikke noe, for filmen veier opp for det uansett. jeg får den ikke ut av hodet jeg, til og med musikken er aaah best.

og med det oppfordrer jeg alle som ikke har sett den, til å gjøre det umiddelbart.

happy birthday, baby, i love you

i dag har lillesøster bursdag. hun er faktisk verdens beste lillesøster, selv om jeg ikke er så flink til å fortelle det.

etter frokost, kake og gaver på senga, dro jeg på jobb i dag tidlig. nå, vel hjemme igjen, har jeg planer om å bake litt til resten av familien kommer hjem fra sykkeltur. ha en fin dag alle fine

adele

 


source: vogue 

denne dama er nydelig. og stemmen har hun også.

mengele zoomengele zoo, dere. er en bok verdt å få med seg. 

lille mino bor i en liten landsby i jungelen, omringet av amerikanere som hogger ned trærne, bruker store bråkende maskiner og setter opp massive oljetårn. minos far er sommerfuglfanger, og en dag mino er ute for å samle sommerfugler for faren, blir landsbyen plyndret. husene faller sønder og sammen, og alle kjente og kjære dør. seksåringen går ut i skogen, og etter mange dager finner magikeren isidoro den utsultede guttungen. videre følger vi mino gjennom barndom, ungdomsår, og til slutt som en ung voksen mann. han tar etter hvert opp kampen mot menneskrene som står bak ødeleggelsene av jungelen med drastiske aksjoner, som blandt annet inneholder ballonger med giftig gass, giftpiler og bomber. sammen med tre gode venner, klarer han å sette i gang et globalt kaos. uten at en levende sjel har sett dem eller har noen spor etter gruppen.

boka har en vakker, men noe grotesk historie, og er spennende og gripende fra begynnelse til slutt. jeg syntes den var litt tun gå komme gjennom, men det var absolutt verdt det. forfatteren, gert nygårdshaug har et så levende språk, at man rett og slett ikke får nok. boka setter spor, og man får et lite innblikk i de enorme ødeleggelsene vi påfører den stakkars jordkloden vår.

talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back, I want you back
My neighbours think I'm crazy
But they don't understand
You?re all I have, you're all I have

At night when the stars light up my room
I sit by myself
Talking to the moon
Trying to get to you
In hopes you're on the other side, talking to me too
Or am I a fool, who sits alone
Talking to the moon?

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say I've gone mad, yeah, I've gone mad
But they don't know what I know
'Cause when the sun goes down
Someone's talking back, yeah, they're talking back

At night when the stars light up my room
I sit by myself
Talking to the moon
Trying to get to you
In hopes you're on the other side, talking to me too
Or am I a fool, who sits alone
Talking to the moon?

Do you ever hear me calling?

'Cause every night I'm talking to the moon

Still trying to get to you
In hopes you're on the other side, talking to me too
Or am I a fool, who sits alone
Talking to the moon?

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

nytt yndlingsbilde


Dette er mitt nye yndlingsbilde, som jeg fant på artige.no. Jo lengre du ser på det, dess finere blir det. Malin og jeg døde litt.

i love...♥ you ♥ long walks ♥ trains ♥ books ♥ photos ♥ life ♥ pink sunsets ♥ fairytales ♥ school ♥ friends ♥ norway ♥ magazines ♥ smiling people ♥ vampires ♥ rainbows ♥ good morning texts ♥ moonlight ♥ stars ♥ waking up ♥ harry potter ♥ weddings ♥ roses ♥ tacos ♥ dancing ♥ bike rides ♥ cities ♥ surprises ♥ weekends ♥ siblings ♥ wind ♥ traveling ♥ earth ♥ heels ♥ perfume ♥ water ♥ titanic ♥ paris ♥ memories ♥ promises ♥ red lips ♥ sweets ♥ kisses ♥ music ♥ november ♥ cookies ♥ twilight ♥ animals ♥ hugs ♥ deep conversations ♥ dimples ♥ laughter ♥ girls nights ♥ blogs ♥ pillows ♥ flannel shirts ♥ showers ♥ tan ♥ dresses ♥ and many other lovable things

what do you love?

saras nøkkelSara er en ti år gammel jødisk jente, som bodde i Paris under andre verdenskrig. En tidlig sommermorgen i 42, kommer politiet og arresterer familien hennes. Hun er sikker på at de vil blir sluppet ut igjen om noen timer, så hun gjemmer og låser inn broren Michel i et skap. Og lover å komme og hente ham om en liten stund. Så viser det seg at det tar mer enn en liten stund, dette var dagen da mange tusen parisiske jøder ble samlet opp, og sendt til konsentrasjonsleirene. Men lille Sara klarer å rømme, og kommer seg tilbake til Paris. For å finne den lille gutten, død inne i skapet. Hun hadde ikke rukket det.

Den lille jentas historie kobles til Julia Jarmond, en journalist som i 2002, i forbindelse med 60-årjubileet, skal skrive om oppsamlingen av jøder for magasinet hun jobber i. Hun finner ut mer og mer, og etter hvert får hun en helt spesiell tilknytning til Sara, og bestemmer seg for å finne henne, om hun enda er i live.

Denne boka er gripende, hjerteskjærende, og man blir på en måte fanget. Med ett man har begynt å lese, klarer man ikke å tenke på noe annet, og bare MÅ fortsette. Og man klarer ikke å slutte å tenke på den etter man er ferdig heller. Helt klart en bok man husker, gjør deg selv en tjeneste, og les den.

gamle folk er alltid så søte

"Jobbar i en butik som har en sektion med underkläder. 
Förra veckan kom det in en äldre man som ville köpa något fint till sin fru.
Han bad om hjälp.
Hon tycker inte om spets, enkelt ska det vara...
och ingen string.
Ja, sa jag. Vad tror du om det här?
Jag visade honom ett enkelt svart set. 
Han stod tyst.
Vill du ha något finare? frågade jag.
Nej nej sa han. Hon är fin. Bara hon, vet du, riktigt fin, det räcker gott.
Hur länge har ni varit gifta? frågade jag.
Oj, sa han. Vi var bara 16 år när vi fick vår son, gifte oss två år senare. Så 39 år. 
39 år.
Han log.
Blev du chockad nu? undrade han.
Jag log.
Nej, bara så fint. 39 år... och ni blev ihop så tidigt. Lätt att växa ifrån varandra.
Är det rätt så växer man upp tillsammans. Inte ifrån.
Ja, log jag. 
Kan du slå in den? frågade han.
Klart, log jag. Fina underkläder till en fin dam.
Han skrattade.
Den finaste av dem alla, sa han."

Hvor gromt? Dør fullstendig.

dere lyser opp hverdagen min og er de beste

Bah, føler meg som en tard. Jeg skriver om dette etter at to av bestevennene mine alt har skrevet om det?

Men noen ganger sitter man bare og tenker. Fremtid, hva skal man gjøre og hvor skal man gjøre av seg? Hva skal man jobbe med, og hvilken hverdag har man lyst på? Greia er at ikke noe av dette, uansett hvordan det blir, kunne jeg sett for meg uten venner. Og da er det så klart viktig å ta vare på nettopp dem. I det siste har alt vært et eneste kaos. Det har vært krangling og drama, og til slutt visste jeg ikke engang grunnen til alt sammen. Jeg gikk bare rundt med hodepine hele tiden og angret på alt.

Nå føler jeg at vi har fått ordnet opp i ting. Og det er så deilig, jeg kan liksom slappe litt av og bare puste ut. Og jeg tror ikke jeg er den eneste som har det på denne måten. Det blir bra i helga, da vi alle skal få være sammen og bare kose oss. Jeg vil si unnskyld, og at alt jeg har gjort og sagt har blitt feil. Dere vet hvem dere er, og jeg kunne ikke klart meg uten dere. Hver og en av dere er helt spesielle, og dere gjør hverdagen min så mange tusen ganger bedre. Elsker dere!


VEET, er noen som ikke er med, men det er bare fordi jeg ikke hadde noen bilder på denne pc'n!♥

Uansett, er så ubeskrivelig glad i dere hele gjengen!

maria du er søtest.

 

elskerdejbeste;-*

englebaarn

mitt lille land

all this time

maria mena - all this time. åh, den sangen vekker minner. fra bilturer hvor alle har sunget av full hals, eller når Thea og jeg gaulet alt vi hadde i skiheisen på budor. for så å få latterkrampe hver gang noen snudde på hodet og lurte på hva slags galinger vi var. haha 

jada, den er eldgammel eller noe. men den er elsk for det. liker du den?♥

Genuine happiness

Anbefaling

tenkte jeg skulle anbefale en blogg jeg har vært fast leser av lenge, og som jeg elsker. Den er skrevet aven sprudlene jente, Sigrid, som jeg kjenner så vidt. Hun har fine bilder, mange temaer, bra tekster, og sans for humor. Verdt en titt! Trykk HER :-) 

 

 

Og vet dere hva?!? Jeg fikk sekser på mattetentamen! Nå har jeg sekser på alle tre tentamenene. Bare for å nevne det. nerd, jeg vet. Jeg skulle ønske alt bare kunne være akkurat sånn det er nå, for alltid. Nå er alt så bra.

MARIA

Jeg bestemte meg for at dette ikke skulle være en del av update'n min, det burde få et eget innlegg. For Maria hadde bursdag på fredag! Hun er den herligste personen på kloden, og jeg har utrolig mange minner fra ting vi har gjort sammen. Vi har ikke kjent hverandre sånn.. veeldig lenge, men likevel er jeg sinnsykt glad i deg. Jeg beundrer deg og ser opp til deg. Du har evnen til å gjøre andre i godt humør, og ler konstant( hvertfall av dine egne vitser, haha<3 ). Du er en god venn som er der når man trenger deg, og man kan stole 100% på deg. Du er også en person som til tider er helt crazy, og finner på sick mye kødd. For eksempel da du spiste sjokoladepålegg med knekkebrød, og så var det så godt så du tok en skje og spiste bare pålegg. Haha, jeg ler meg kæv i hjel av deg, jenta mi <3 I sommer skal vi finne på så mye gøy, at jeg nesten ikke kan vente! Du, Malin og Nora. Dere er fantastiske hver for dere, og sammen.. det finnes ikke ord. Love you. Maria, når du flytta til Løten, lyste du opp hele hverdagen min. Okei, vi var så gode venner helt i starten, og jeg skal innrømme at jeg ikke likte deg så godt. Jenter vetdu.. Men når jeg ble kjent med deg, og fikk vite hvilken nydelig person du er.. jeg elsket deg med en gang! Og det var på den tiden jeg ble venn med deg jeg ble godt kjent med Nora og Malin også, og da ble alt bare helt.. jeg vet ikke hvordan jeg skal si det. Best, rett og slett, og det er det fortsatt!

Gratulerer med dagen som var Maria <3 Gleder meg til det neste året med deg, og alle de neste etter der igjen! ILU :*

hits