januar 2012

mengele zoomengele zoo, dere. er en bok verdt å få med seg. 

lille mino bor i en liten landsby i jungelen, omringet av amerikanere som hogger ned trærne, bruker store bråkende maskiner og setter opp massive oljetårn. minos far er sommerfuglfanger, og en dag mino er ute for å samle sommerfugler for faren, blir landsbyen plyndret. husene faller sønder og sammen, og alle kjente og kjære dør. seksåringen går ut i skogen, og etter mange dager finner magikeren isidoro den utsultede guttungen. videre følger vi mino gjennom barndom, ungdomsår, og til slutt som en ung voksen mann. han tar etter hvert opp kampen mot menneskrene som står bak ødeleggelsene av jungelen med drastiske aksjoner, som blandt annet inneholder ballonger med giftig gass, giftpiler og bomber. sammen med tre gode venner, klarer han å sette i gang et globalt kaos. uten at en levende sjel har sett dem eller har noen spor etter gruppen.

boka har en vakker, men noe grotesk historie, og er spennende og gripende fra begynnelse til slutt. jeg syntes den var litt tun gå komme gjennom, men det var absolutt verdt det. forfatteren, gert nygårdshaug har et så levende språk, at man rett og slett ikke får nok. boka setter spor, og man får et lite innblikk i de enorme ødeleggelsene vi påfører den stakkars jordkloden vår.

dagens inspirasjon


sources: noranet, weheartit

snakkes senere idag alle fine

familiekos

moren og faren vår er bortreist i helga, og derfor er jeg, søstra mi og broren min hos tante og onkel og de.

vi ble kjørt opp i går kveld, og startet helgen med godis og fineste filmen the last song. i morges kom jeg ned til dekket frokostbord, og det ble vedtatt at dagens plan var skitur. så vi fikk på oss fillene, og gikk en skitur. med kakao, aking, hopping og en del knall og fall. da vi kom tilbake, var det fremdeles noen av oss som ikke hadde fått nok, så vi dro like godt en tur til skøytebana, og der fikk som dere ser kameraet være med også. etter en time med piruetter, sisten, snøengler og enda mer knall og fall, var det hjem til varmt hus, en god dusj og pizza. mens vi gik på skøyter bakte tante og søster cupcakes, som ble fortært med stor entusiasme nå nettopp. nå er det klart for film med småungene, kos dere i kveld!

dagdrømmer

av den grunn at jeg er så heldig å ha vinduplass, kan jeg sitte hele dagen og se ut av vinduet. bare drømme meg bort. til steder, verdener, så fjerne. alle mulige ting, som bare kan skje inne i hodet mitt. tenk å fly. over tak, over skog, over mennesker, se hele verden langt der oppe fra. tenk å svømme. på havets dyp blandt yrende liv ingen som ingen andre har opplevd. tenk å være seg selv fullt ut. ikke tenke på hva andre syns. tenk å sovne i en varm armkrok når en middels bra film går mot slutten. tenk å være fri, å være en fugl. tenk å leve. 

slike tanker kan jeg sitte og tenke i alle timene, bortsett fra samfunnsfag. samfunnsfag er fint, det, og nå har vi om andre verdenskrig, hvilket gjør det enda bedre.

jeg har masse bilder å dele, tror det kommer et bildedryss om ikke så alt for lenge. takk og farvel for denne gang.

you don't take a photograph, you make it

-ansel adams.


vinterdager med film og venner

torsdag var det filmkveld hos meg med malin, maria, kristian og kristoffer. vi  så død snø, drak saft, spiste arme riddere og hadde det generelt fint.

fredag var det filmkveld hos nora med malin. vi så den fineste og tristeste filmen i historien, remember me. men nora hadde bakt sjokolademuffins og laget is til oss, så det gikk egentlig helt greit.

i år som i fjor hadde foreldrene til anne, edda, mina og meg sånn fest eller noe, og i år som i fjor hadde vi selvfølgelig jentekveld og overnatting. vi spiste taco, koste oss med godteri og var altfor lenge oppe. jeg tror vi så tre filmer eller noe. husker ikke helt. uansett er det mye filmtitting om dagen.

i morges våknet vi av en bløt bikkje som kom og tråkket på hodene våre, spiste frokost, tok med grønnsaker og dipp opp for å sette på en fjerde film. og så ble jeg hentet da.

nå har jeg tatt en dusj, tatt noen bilder og litt sånt. spist hjemmelaget is. bilder kommer senere, det er så mange! i tillegg er de så random liksom. 

det fine lyset

 

ah, lyset var sånn elskelsk i går.

quotes

386273_225939077489128_100002191122537_509641_123648326_n_large

Tumblr_lx8el0a3yf1qm4h4vo1_500_large

A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe, and leaves before she is left.

Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.

Only dead fish swim with the stream.

Don't cry when the sun goes down. You can't see the stars through your tears.

Everyone dies, but not everyone lives.

Girls with the prettiest smiles, seems to have the saddest stories.

I love photos, and the best thing about it is that it never changes, even when the person in it does.

When there's no words left, music speaks.

Life isn't about waiting for the storm to pass, but learning to dance in the rain.

Don´t let the fear of striking out, keep you from playing the game. 


Destiny is for losers. It is just a excuse to wait for things to happen instead of making them happen.


Happy are those who dream dreams and are ready to pay the price to make them come true. 


To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all. 


Beauty is not about looks, makeups or clothes. True beauty comes from being yourself, the more you show who youreally are the prettier you will be. 


Everybody wants happiness, nobody wants pain, but you can't have a rainbow, without a little rain. 


Enten så går det bra, eller så går det over. 

 

If you always do what you have always done, you will always get what you always got. 

 

We cannot direct the wind but we can adjust the sails. 

 

Evig solskinn skaper ørken. 

 

The most beautiful things in life can not be seen or ever touched. They must be felt with the heart. 

 

The ones who really loves us never really leave us. You can always find them in your heart. 

 

Elsk meg mest når jeg fortjener det minst, for da trenger jeg det mest. 

 

They have promised that dreams can come true, but forgot to mention that nightmares are dreams too. 

 

Wanting to be someone else is a waste of the person you are.

 

sources: lissiswhi

bøker og film og andre fine ting

noen ganger tenker jeg at jeg må være fullstendig gal, rett og slett. hodet mitt er så rart, alt er rart.

jeg startet dagen med å gå tur med den ulydige, svært irriterende hunden vår. så dusjet jeg, og dro og jobbet et par timer. derfra ble jeg hentet, og hele family'n dro og spiste indisk (noe som var en smaksopplevelse verdt å få med seg), før vi så sherlock holmes på kino. selv om jeg ikke hadde særlig høye forventninger, var den var egentlig ganske morsom.

ellers leser jeg fin litteratur om dagen, og ser fine filmer. jeg blir så trist av å se filmer med gale mennesker som lider et vondt liv og en vond død. de rører et eller annet i meg, de syke, deprimerte menneskene, uten at jeg vet hvorfor. filmen single white female er en sånn fin en.

ellers har jeg tatt noen bilder som ble sånn styggfine, liksom.

nå går det i spellemann, og tro det eller ei, så har lille norge klart å skrape sammen noe brukbar musikk i år også. ha en fortsatt fin kveld da.

en søndag i januar

fordi faren min kjørte meg til stian i går kveld, måtte jeg være med på skitur. så jeg gikk kilometer på kilometer bak småbarnsmødre og småbarna deres. da vi omsider nådde vårt mål, var det egentlig ganske fint. utsikt og sol og sjokolade. turen tilbake var veldig rask, og vi kom frem med gnagsår og røde roser i kinnene. det må ha vært en bra dag, for på vei ned igjen fra fjellet møtte vi nøyaktig 102 biler på vei oppover.

da vi kom hjem, gjorde jeg lekser og lagde et under gjennomsnittet bra rle-framlegg. og så var jeg barnevakt, noe jeg forsåvidt egentlig fortsatt er.

vi så knerten og drakk kakao, og akkurat da var livet greit. så brettet vi papirbåter som aldri før og dekorerte dem med tusj.

ellers har jeg tatt bilder av fullmånen.

nå står rydding av rom på agendaen. så skal jeg prøve å legge meg til normal tid, for det er skole i morgen, om det var noen som ikke hadde fått med seg det. 

snowflakes are beautiful things

det er så fint å ta  bilder av ingeborg. vi kjenner hverandre så godt, og hun er helt avslappet og trygg. og så har hun de nydeligste øyevippene jeg har sett i hele mitt liv. 

jeg har oppdaget first aid kit. og jeg ble forelsket med en eneste gang, jeg får en sånn rar, god følelse av sangene deres.

i natt satt jeg veldig lenge og prøvde å brette en papirbåt, noe som skulle vise seg å være veldig vanskelig. uten at jeg visste det, ble det en spå i stedet, så i stad brukte jeg den og spådde søsteren min. hun kommer til å bli spist av en ku(skål). nå hjalp hun med meg papirbåten, og jeg ble litt lykkelig. jeg skal lage en hel samling, den skal stå i vindusposten min helt til sommeren. når været blir varmt og sola skinner, skal jeg ta dem med på rokosjøen og la dem seile utover. det tror jeg blir fint.

ps. det kan hende jeg har kreft i tungen min. nettopp så jeg meg i speilet, og på tungens venstre side var det en liten sort prikk. hvis den blir større, skal jeg gå til legen.

bildene fra i går

igang med tacospisingen! okei, her er alle egentlig ferdige. bortsett fra malin da, selvfølgelig. man ser jo at hun her har kapret hele bøtta med kjøttdeig.

her sitter vi i sofaen.

yey, sjokoladesaus liksom.

fint å tenke på at disse faktisk er mine.

og dette er et pent bilde, syns jeg.dette også.

det var det. håper noen likte dem.

søte søstre er fine å ha

når jeg kom hjem fra skolen, lagde fine søster mat til meg, hvor heldig er ikke jeg liksom.

så fotograferte jeg de vakre, lange øyevippene hennes og den søte, merkelige fletten.

i dag var dagen da jula skulle kastes ut av huset, og vi skulle vaske vekk all møkka jula har dratt med seg. så da gjorde vi det. enkelt og greit. nå er stua helt tom uten juletreet, og jeg har til og med tatt ned den stygge julestjerna mi.

så fant jeg en gammel og fin note som måtte foreviges.

sola går ned så tidlig for tiden, og alt blir mørkt og kaldt og skummelt. men når den er oppe, er lyset så fint at det på en måte veier opp litt.

kvelden ble tilbrakt i maggis kjeller og det var den beste kvelden på lenge, med tacos, sjokolade, film, is og søte lapper med fine komplimenter. herlige jenter altså.

måneskinn

månen er fin i kveld. den lyser sånn aaah. du vet.

min kjære engel maria var her i dag. vi så saras nøkkel på film og den var sterk og utrolig fin. så lo vi og snakket vi og spiste nugatti og hadde det ganske fint. i morgen skal vi også ha det fint, vil jeg tro, da blir det jentekveld hos maggi.

jeg tror det var dagens pip, ha en fortreffelig aften alle skjønne.

jeg tror det kan bli brajeg har ingen bestemte nyttårsforsetter i år. jeg vet bare én ting: jeg skal spise frokost. ellers skal jeg bare være positiv, smile. være kreativ. tenke nye tanker. tenke gode tanker. dra på korte og lange turer. drømme meg bort til steder og verdener så ufattelig fjerne. svømme i vann som bare er akkurat varmt nok. møte nye mennesker og ta vare på det som er. gå lange turer på kronglete skogsstier og tenke på ting som har mening og ting som ikke har mening. se fine filmer og lese enda finere bøker. koble ut litt, stresse ned, og leve i øyeblikkene. for det er øyeblikkene som til sammen blir evigheten. jeg tror 2012 kan bli bra.

flamesuredigerte. hva syns du?

happy new year

dagene går så fort og er så perfekte at jeg ikke klarer å følge helt med. 

femte juledag hadde vi, tradisjonen tro, juleselskap hjemme med vennefamilier. deilig mat, herlige folk, latter, lek og konkurranser. også tradisjonen tro, var det topp.

natt til nyttårsaften var jeg på hytta med edda og morten. i motsetning til hjemme var det en masse snø der, vi måtte faktisk måke vei til utedassen. vi måtte jo spise spaghetti, det hører med. og så satt vi foran peisen, spilte kort og hørte på musikk fra den urgamle radioen. kos med store bokstaver.


ok, ser kjedelig ut. men i starten er det drittkaldt, og da er det ikke annet å gjøre. btw, morten sov ute i snøen. syke menneske...


radioen<3333


er jo hverken strøm eller vann der, så stearinlys er helt nødvendig. spesielt om man er en smule mørkredd.


snø yey.

jeg feiret nyttår med de samme folka som møtte opp på juleselskapet. bortsett fra min egen familie da, de var med noen andre vennefamilier, lol. uansett, det var første gang jeg feiret sånn, og det var en super kveld. morten hadde med en tv, og da var det bilkjøring og singstar på playstation. og ingen sang surt. at all. etter vi hadde vært ute og sent opp raketter og tatt en masse bilder, var det en svært skummel runde med blindbukk. det var seriøst til å få hjerteinnfarkt av.


nydelig av meg, jeg vet.stjerneskudd. har så mange rakettbilder, og jeg klarer ikke å velge mellom dem, så de kommer senere.

vi gikk hjemover litt utpå kvelden(natta), og jeg overnattet hos edda. i går var formen generelt ganske dårlig. hodepine, litt kvalm og feber. på formiddagen var vi ute og gikk på skøyter, men jeg måtte dra hjem ganske tidlig. så jeg hev innpå paracet og sov et par timer, før tante og onkel kom på middag. veldig koselig, men litt rart, ettersom onkel drar til afghanistan i morgen. og blir der et halvt år. men for all del, vi har jo telefon og skype.


natt til i går kom det snø nede i bygda også, så da var det bare å sette i gang å måke. 

puh, ferdig. da gjenstår det bare å ønske alle et godt nytt år! måtte 2012 bringe mange lærerike, morsomme og spennende øyeblikk. forresten, så skal jeg lage meg nyttårsforsetter. vet bare ikke hva de skal være.

hits