mars 2013

why choose black or white when you can have the rainbow


 

Må vil alltid ta stilling til alt? Trenger vi å ha et standpunkt, en mening, om hver minste lille ting? Det styrker kanskje selvfølelsen, det blir enklere å definere seg selv. Valgene du tar, utgjør det som er deg, ikke sant. Så om vi velger å like ditt, men ikke datt, føler vi oss mer komfortable. "Slik er jeg, og det er noe jeg kan være stolt av". Selv om det har positive virkninger på vårt eget bilde av oss selv, hva skjer med bildet av andre? Øker ikke fordommene i takt med disse forutbestemte meningene vi sørger for å opprette. Jeg gjør det helt sikkert selv, men tror vi går glipp av store mengder bra folk, musikk og ting generelt, fordi vi avfeier det før vi vet hva det vil si.

about art
Modernistisk kunst. Er, er ikke definerbart, udefinerbart. Elsker det.

designFra Moderna museet, utstillingen av Hilma Af Klint.

Endelig har jeg fått ut fingeren og oppdatert layouten her litt. Den har stått på stedet hvil over lang tid, også lenge før jeg fikk den headeren jeg har nå. Dette er sannsynligvis lite interessant for de fleste, men jeg syns faktisk design er gøy, og jeg føler jeg begynner å få til de enkleste tingene. Har ikke lyst på noe eksepsjonelt design, jeg tenker at bare det er ryddig og greit er det ikke det som har mest å si. Det er en masse endringer som ingen ser heller, tror jeg, men som jeg har irritert meg over lenge. Men det beste av alt: større bilder! Jeg er så glad i de uklare rådyrene i headeren min at dem hadde jeg rett og slett ikke hjerte til å fjerne.

klokka 19.34

 

 

Klokka er 19.21.

Jeg konsumerer store mengder te og gjør lekser. I store trekk er det alt jeg gjør. Jeg jobber litt, og leser litt og sånt, men er snart ferdig med årets store tekstsamling og er i høyeste grad klar for påskeferie. Jeg burde egentlig skrive nynorsk her, fordi jeg knapt har skrevet nynorsk dette skoleåret, noe som kan bli litt kjipt på en eventuell eksamen. Jeg glemmer det litt, og gidder det ikke litt. Jeg har faktisk inspirasjon, og skaperlyst og alt det der, jeg er bare i trøtt hele tiden og orker ikke å få det gjort.

Men! Jeg har funnet to nye yndlingsteer (rooibos og kamille hvorfor har jeg ikke tenkt på det før), og himmelen er veldig fin veldig ofte.

Nå er klokka 19.29.

Når er man egentlig gammel? Når er man voksen? Og fremfor alt, hvor lenge er man barn? Kan jeg være barn hele livet, sånn annenhver dag eller to dager i uka? Hele tiden? Vær så snill?

Det er litt sånn at jeg er en sekk med ord, og så skriver jeg skoleoppgaver, og så er plutselig alle ordene oppbrukt og ordforrådet rommer kun sånne hverdagslige kjedelige ting. Kan ikke jeg også ha magiske ord inni meg?

vi e venna førr livet

(Instagram: ragnhild_ho)

Tenk å ligge i tjue kalde under åpen, stjerneklar himmel med søte venner og snakke om stjernene og alt mulig i hele verden kanskje. Det er fint. I helga var det speidertur på Koppang, sov ute begge nettene og er type svært underernært på søvn. Men man har det faktisk alltid bra, og det er så koselig å møte dem man ikke ser hver dag. Har møtt så mange bra folk jeg ikke ville blitt kjent med ellers, og aldri ville vært foruten. Elsker speideren. Det har jeg muligens nevnt før.
 

å eksistere

Kunnskap kommer i tre former:

 1. det du vet at du vet
 2. det du vet at du ikke vet
 3. det du ikke vet at du ikke vet

Tenk på det. Det å både fint og skummelt. Jeg tror kategori tre er mest omfattende.
Den er finest. 

fjorten fine


 

FINE ORD

 1. ambisjoner
 2. eufori
 3. engasjement
 4. lys
 5. merkelig
 6. bølge
 7. skamløs
 8. glitre
 9. taushet
 10. marmor
 11. natulig
 12. motstand
 13. begynne
 14. puls
   

kate moss

 

 
Det er ikke til å stikke under en stol at Kate Moss er pretty much fabolous. Hun har liksom et slags uutgrunnelig uttrykk i øynene, som om hun ser rett gjennom deg og ut i evigheten.
 

simplicity
Tommel opp for å våkne til lys som flommer inn gjennom vinduet, tommel opp for røde kinn og roser på kjøkkenet.

 

hits