april 2012

i'm flying, jack

forrige helg var lillesøster og jeg på kino og så fantastiske titanic i 3D. alle som har sett den, skjønner hva jeg mener når jeg sier at den er helt utrolig fin, en av de filmene du ikke glemmer. historien er så vakker, levende og trist. og skuespillerne passer perfekt og alt bare faller på plass og blir bra. jeg syns ikke 3D-greia på hamar er sånn super, men det gjør egentlig ikke noe, for filmen veier opp for det uansett. jeg får den ikke ut av hodet jeg, til og med musikken er aaah best.

og med det oppfordrer jeg alle som ikke har sett den, til å gjøre det umiddelbart.

a flower cannot blossom without sunshine, and man cannot live without love

å, hur livet smiler. er ferdig med begge tentamener i norsk, og det gikk nogenlunde greit. i går kveld kom malin på besøk og vi drakk milkshake og så saras nøkkel. har sagt det før, og sier det igjen; nydelig film. dagens gjøremål var å øve til engelsken i morgen (noe jeg må innrømme det ikke har blitt så mye av), før konfirmasjonsmøte i kveld. da jeg kom hjem, spiste jeg appelsin med kanel, anbefales, og skulle nok en gang prøve å lese engelsk. men gadd ikke. MÅ gjøre det etterpå, skal det, lover. så skal jeg lese noveller av bjarte breiteig og sovne tidlig. i morgen skal jeg kjøpe sko og ny kalkulator, og edda kommer og holder meg med selskap når det lir mot kveld.

å være til er mer enn greit det, altså. og blåveisen titter fram og sier forsiktig hei, så nå er det vår.

kollektiv

den siste uka har blitt tilbrakt på hammeren med en gjeng ungdom som er over gjennomsnittet koselige. kollektivuke har samme betydning som bra uke.

mandag morgen dro lillesøster med sine to knekte armer på leirskole og samme ettermiddag pakket jeg bagen og syklet til hammeren. selvfølgelig var det skole som vanlig, og vi syklet på de heller gjørmete veiene hver morgen. men det gjorde ikke noe, for da vi kom hjem var det skravling, trampoline, middag og kanskje film på programmet. på torsdag var det konfirmasjonsundervisning og kake da vi kom hjem fordi anne maren fina fylte år. og julia dagen før. på både fredag og lørdag var vi med martin til vang og matet de grommeste kopplammene du kan tenke deg, og på lørdag var det innsamlingsaksjon med human-etisk forbund - en noe merkelig seanse som gikk ut på å ta betalt for at folk fikk kaste våte svamper i trynet på oss. heheetrampoline er bra. selv om jeg har litt angst etter lillesøster falt på en salto og brakk begge armene et par uker tilbake, og holder meg helst på bakken med kamera.

filmfilmfilmfilmfilm

stua på hammeren er koselig

diverse mat og infotavla vårhva kan jeg si? søteste

tentamenuke

da er jeg hjemme igjen fra kollektivuke(som jeg mest sannsynlig forteller om i morgen(må bare få bildene av anne maren først)), og klar for å oppdatere litt igjen.

i løpet av denne uka har de klart å presse inn tentamen i både nynorsk, bokmål og engelsk på timeplanen. flott, sier nå jeg bare. nå sitter jeg og prøver å øve til nynorsken. det vil si, egentlig sitter jeg bare og gruer meg, for jeg vet ikke helt hva jeg skal øve på.


spanande, verkeleg.


timane er jo ikkje SÅ spanande, så ein må jo tegna litt.


som tidligere nevnt lager jeg konfirmasjonsinvitasjoner med dette bildet, og jeg har skrevet feil på ca halvparten av dem..

11.04.2012

hver kveld, før jeg sovner, ligger jeg og kikker på den store verden. den henger over senga mi, og jeg drømmer meg litt bort i den. jeg har litt lyst til å dra på utveksling, helst til england. men så har jeg lyst til å ta trykk&foto på katta andreåret også. og tenk på australia, det hadde vært fint, det. kanskje jeg skal dra på jordomseiling et halvt år etter videregående. og så kan jeg bo et år i england etter det igjen. eller frankrike...

se, jeg fikk gave av bestemor. hun hadde funnet en ring et eller annet sted, og så kjøpte hun den med. perlering. den er spesiell. og jeg liker den.

jeg har vært på jakt etter fine stoffer i en skoff. likte dette, skulle ønske jeg klarte å sy.

jeg elsker trampolina. akkurat da, da jeg spretter og svever til månen nesten, og håret danser til alle kanter, akkurat da er jeg bare barn. ikke noe mer, alt det som stresser og jager meg. bare barn.

denne uka står invitasjonskort til konfirmasjonen på agendaen. denne figuren er så fin, den utstråler på en måte en slags frihetsfølelse. så planen er å bruke den i kortene.

takk og farvel

look at you

"Look at you. You're young. And you're scared. Why are you so scared? Stop being paralyzed. Stop swallowing your words. Stop caring what other people think. Wear what you want. Say what you want. Listen to the music you want to listen to. Play it loud as fuck and dance to it. Go out for a drive at midnight and forget that you have school the next day. Stop waiting for Friday. Live now. Do it now. Take risks. Tell secrets. This life is yours. When are you going to realize that you can do whatever you want?"

- Louise Flory

fondue, boller og film

som sagt har søsteren min bursdag i dag, og derfor bestemte hun at middagen skulle bestå av fondue, med vanilje- og bringebærboller til dessert. innertier. det var jeg som bakte bollene, fant oppskrift her. nam.

da skal jeg se istid med ingeborg, vi snakkes.

happy birthday, baby, i love you

i dag har lillesøster bursdag. hun er faktisk verdens beste lillesøster, selv om jeg ikke er så flink til å fortelle det.

etter frokost, kake og gaver på senga, dro jeg på jobb i dag tidlig. nå, vel hjemme igjen, har jeg planer om å bake litt til resten av familien kommer hjem fra sykkeltur. ha en fin dag alle fine

hits