juli 2011

sorg og sommer

litt lenge siden nå, men jeg vil likevel si at jeg kondolerer til tusen, til alle de menneskene som ble rammet av terrorangrepene i olso og på utøya. jeg kjente noen som var på utøya, men ingen som omkom eller ble skadet. heldigvis! men likevel blir man helt satt ut. av at noe sånt kan skje. og at det i tillegg er i vårt trygge hjemland, det er helt sykt. ubeskrivelig, forferdelig sykt. altså, jeg kan ikke fatte at et menneske kan få seg til å gjøre noe så grufullt. da må man være alvorlig forstyrret, og når man i tillegg dreper UNGDOMMER? nei, det er helt ... jeg har ikke ord.


som sagt er jeg nå på ferie, som startet fredag for en liten uke siden, på en kystperle ved navn smøla. her er det familien til tante som har feriested, og vi fisket, var på en såkalt sightseengrunde og det beste av alt - dro opp krabbeteiner, og kokte ferske krabber på svabergene. det var rett og slett herlig, midt oppi sorgen som tynget landet. videre dro vi til noen venner i surnadal. her gikk vi tur på fjellet, spiste god mat og shoppet litt. nå har turen gått til trondheim, en finfin by. far og jeg ble enige om at hvis vi skulle bo i by, ville det blitt trondheim, hihi. her har vi vært på munkholmen, et sånt vitenskapsmuseum(høres skikkelig døvt ut, jeg vet, men det var faktisk ganske gøy!), nidarosdomen, et rockemuseum(ja, dette her var døvt..) og, selvfølgelig, shoppet. jeg legger ut innkjøp når jeg kommer hjem, og forresten fikk jeg en pose stappfull med kjær av søte sigrid, i surnadal. det liker vi! nå holder jeg på å bli sånn halvveis gal av dette tastaturet her, jeg sitter på en mongo hotell-pc, ettersom nettet ikke var så medgjørlig når det gjaldt den bærbare, medbrakte dataen.

det blir ikke noe bilde, siden denne pc'n fra steinalderen eller noe der omkring, ikke tar minnebrikken til kameraet.

i morgen skal vi innom i surnadal igjen, og hente hun og bilhenger, før vi stikker til skogs(eller fjells eller noe i den duren), hvor vi skal møte edda og hennes familie. der skal vi altså være kanskje frem til torsdag, alt etter været. men nå fikk man hvertfall et lite pip fra meg, vi snakkes senere!

finfine dager i osen

Idag kom vi hjem fra osen. der har altså bestemor hytte, og jeg, søstra mi og broren min fikk være med et par dager. vi har kost oss med bading i iskaldt vær og en masse god mat. igår besøkte vi noen koslige folk oppå en seter langt oppi gokk. jeg tror vi kjørte på en øde vei i tre kvarter eller noe. men folka var jo koselige da, og snakket som en foss. 


lest masse. me gusta


dette bildet var litt elsk, på tross av alt håret til alle kanter.


Gått fine kveldsturer og badet og sett på sola gå ned langt der bortenfor sjøen.

vi flagget. hadde ikke noe stort flagg. hadde ikke noe å flagge for heller, så det gjorde ikke så mye.


bestemor♥

gjeiter. de hadde det på den setra vi besøkte. de er litt kule da. litt.


lillebror.


bare for å illustrere det nydelige været i bilen på vei hjem.

Nå skal jeg legge meg tenkte jeg, har blitt sene kvelder de siste dagene, og jeg må visst opp tidlig i morgen også. forresten. i morgen drar vi på ferie. og blir borte i et par uker. bare fo rå si ifra.


piknik på gjetholmsjøen

Nå har vi akkurat kommet hjem etter en herlig ettermiddag på Gjetholmsjøen, et vann langt opp skauen her et sted. Vi hadde med elg, fisk, salat, brød, pai, dressinger og mer. I tillegg en helt nydelig dessert. Det hele var en slags feiring av bestefars 75-årsdag, her om dagen. Vi badet også selvfølgelig, når vi først var ved vannet. Ugh, det var egentlig iskalt.. :-S


Herregud, vi hadde med mye ting og tang..


Wihuuu, jordgubbar. Haha, er det svensk?

i farta lzzm

Og etterpå skal vi på kino og se den ettertraktede, siste harry potter-filmen. Gad, jeg gleder meg, litt trist at det er den siste egentlig.. Nå stikker jeg, så snakkes! ♥
littegranne bittelitt

de siste tre dagene har jeg bare gjort ingenting. det er litt rart, sånn som tida bare flyr ut av vinduet. men jeg har sittet ute hvertfall da, og fått skille etter min elskede bikini, som endelig har lysere farge enn huden under. og så har jeg lest ut den første harry potter-boka da, nå har jeg blitt helt forhekset igjen. men siden søstra mi, som leser som en blanding av snegle og skillpadde nå har kapret bok nummer to, og biblioteket er stengt, må jeg vente med å fortsette. fml. Nejjda, jeg kødda. Livet er egentlig ganske så herlig nå. noen få haker i herligheta, men de bare ignorerer vi ;-) 


harry potter på tv tilogmeg. Liker.


Forresten, på søndag drar vi på hytta til bestemor, og etter noen dager oppi trysil omtrent, skal vi på en rundtur som visstnok blir ferien vår. Da skal vi til smøla, surnadal, trondheim og en eller annen fjelltur. hele tiden omringet av noen av de folka i verden som kan kategoriseres som brukbart koselige. me gusta.


spennende.


Leseeee


ganske så random. men visse personer er så fæn av meg at de sitter å tar bilder av meg konstant. uansett hvor fin jeg er på håret.


en humle med lang snabel. jeg vet ikke egentlig hva den tingen der er, men.

okei, da har jeg slukt et par porsjoner med mangosorbet, og hopper over til kjære facebook, ha en fin kveld.
summer


Tatt av Ingeborg, med Nikon D90 av beina til broren min♥ Hva syns du?

dette er sommer

Nå sittter jeg påpcn til bestemor. Vi har spist vafler med jordbær, drukket juice, solt oss, tatt bilder, og Ingeborg og Hallvard har tatt en liten.. dukkert(?) i vannsprederen.  Mens vi satt i solveggen med stekende hud, fant vi ut at dette, dette er sommer.


Det bare bugner av nydelige sommerblomster i hagen her!
Jeg sa jo at det bugner..

Nå skal jeg ut i sola igjen, ta litt bilder og bare nyte det herlige været.bading og familielunsj

Idag, rundt klokka ni, ble jeg vekt fordi det kom en eller annen vaskehjelp, og vi måtte ut av huset. Så før jeg egentlig hadde våknet, ble jeg dratt ut av huset, før vi kjørte en laaang biltur opp i gokk et sted. Det spiste vi en enkel, medbrakt frokost og badet ;-) Deretter var vi bedt til noen i familien på lunsj. Alle konkluderte vel med at vi egentlig ikke trengte noen middag i dag, etter dette måltidet, HAHA.  Nå sitter jeg på verandaen med bok, pc, kamera og noen nusselige små krabater. 


 Da er det klart fro å gå over i bokverdenen♥ Hvis noen ikke har fått det med seg så leser jeg i store mengder om sommeren. Det er liksom en ferieting, for jeg gidder ikke ellers, eheh. 

I kveld skal jeg være med de samme søte jentene som i går på koigen, før vi stikker på kino. Jeg husker ikke hva filmen heter da.. See ya.
Hva skal du i kveld?

kuer og sauer og elver og venner og sånt

 

Etter en hyttetur med Edda, fylt av latter, kuer, sauer, gåturer, sykkelturer, hopping på steiner(og plumping..og vassing) i en elv, knott, bøker, godteri og MAT, mengder med mat, kom jeg hjem og fikk besøk av noen herlige jenter ved navn Sigrid og Kari. Etter nok en koslig stund med trampoline, kattunger, skravling, utkledning, fotografering og MAT, har jeg nå ryddet rommet mitt. Så da tenkte jeg å ta tidlig(tidlig?) kvelden og bare kose meg med boka mi♥


Stakkars sau, den hadde forvillet seg inn i kuegjerdet..


Mens vi enda var tørre på beina..


Litt sånn.. etter hvert. Sorry for dårlig kvalitet, men jeg har herpet kameraet mitt, så det går i mobilbilder. Natta!Sister


Ingeborg♥ tycks?


Villmarka next

Jepp, jeg bestemte meg for å fortsette å blogge her, hvertfall enn så lenge :-)

Nå har vi søskenbarna våre og tante på besøk, de"bor" her en stund. Men likevel skal jeg og Edda en tur til var lile, falleferdige hytte i Løtenfjellet. Det høres kanskje utrolig døvt ut, men vi har det alltid like gøy. Så nå, etter min sunne frokost ( jeg spiste for en gangs skyld ikke noe dritt, som pasta med ketchup eller noe), skal jeg pakke og prøve å overtale min søte søster om å få låne sykkelen hennes, siden min punkterte..


Frokostblanding! Sunt - men det smaker blæ.


Og en.. fersken eller noe sånt.

Men nå skal jeg pakke, så vi snakkes!hits