september 2012

30 09 12

jeg pleide å elske å gå i skogen. hvis jeg trengte å tenke, eller rett og slett bare se noe vakkert, gikk jeg i skogen. jeg elsker skogen nå også, det er ikke det. men jeg er så redd. jeg hører lyder over alt rundt meg, og får ikke puste. jeg får klaustrofobi, skogen pakker meg inn og slipper meg ikke ut og jeg klarer ikke å løpe. skolissa går opp, men jeg får meg ikke til å stoppe for å knyte den en gang. ser et blad som rører på seg i sidesynet, min egen skygge som sveiper over bakken ved siden av meg. hører en fugl som flakser eller en bekk som klukker og får hjertet som allerede dunker fort i halsen. enser at hunden hører en lyd, og ser meg panisk, engstelig om. det er aldri noe der, det vet jeg. men det er skummelt for det. bekken jeg har gått forbi tusen ganger før, er plutselig stor og svart og får meg til å bli svimmel. det er som i snøhvit, når trærne våkner til liv og har hender som griper tak i en og holder fast, og jeg får ikke puste igjen. er ute, men føler meg innestengt. det er så mye jeg ikke vet.

fjelluft i lungene og smil om munnen

i helga var jeg på tur i alvdalsfjella, og gud så fin norges natur egentlig er. jeg glemmer det litt for ofte. når man går i fjellet og er med herlige mennesker, noen du ser hver dag, og noen du bare ser noen ganger i løpet av året, har man det bra.

jeg hadde lastet ned mye ny musikk som jeg skulle høre på i bilen, og gledet meg til de fire timene. elsker å kjøre bil. og jeg som er ivrig elev og sånt hadde med meg bøker men fikk ikke gjort noe fordi det ble mørkt, så da så jeg heller på stjernene med the killers og marina and the diamonds og karpe diem. 

så var det ikke planlagt leirbål, tror jeg. men lørdag kveld satt alle rundt bålet likevel. vi overtalte gitaristen, sanghefter ble utdelt, og vi sang til musikantens gitarfingre ikke klarte mer, og selv om vi frøs og sang surt og egentlig ikke hadde plass, var det koselig.på vei hjem var det jenter i bilen. sang, latter, gutteprat og sånt, dere vet.jeg tror jeg elsker speideren. dere som ikke har vært med vet ikke hva det er, altså. det er ikke det at det er supergøy å hogge ved og fyre bål. men turene, åh, turene. og menneskene. minnene.

life is full of beautiful details

har litt hodepine, og tar  på rød leppestift. sjekket synet i dag, og øynene mine er det ikke noe galt med. funderer på hva som er grunnen til hodepinen som kommer snikende så ofte.

noen ganger har man behov for å bare ligge helt rolig og tenke litt. på hva man mener, hva man vil og hvem man vil være. så kommer man på noe som får en til å smile bredt, eller kanskje bli litt trist. men det er så mye annet å tenke på også, så man glemmer det like fort som man kom til å tenke på det.

så er det fint at man liker å klatre ut vinduet for å sitte på taket og tenke litt og avbilde solnedgangen som alltid er vakker og unik. den blir aldri helt lik, et nytt miraker hver kveld. det er litt fint å tenke på. 

og man har overnattet på loftet til oda, sett shark tale om natten og hatt en koselig kveld med fine folk. så står man opp tidlig og drikker kaffe mens baguettene er i ovnen, og man snakker om i går og ler.

så trer man den nye strikkegenseren over hodet, fordi det er litt kaldere om kveldene nå. og så er det helg, og man har ingen planer utenom å se film og kanskje hjelpe til med middagen.

så rydder man litt i albumene og finner noen bilder man har glemt, som minner en på ting som skjedde for litt siden eller lenge siden.

innflytningsfesten til anne maren, for eksempel, med mennesker jeg ikke henger med så ofte, men som var en koselig kveld med wraps og dansing på verandaen, fordi det var sommer og varmt i været.

man tenker på hvor fint det er å ligge i det våte gresset om kvelden sammen med noen som er fine, og se på stjernene som er så langt unna. helt til huden blir nuppete og man er gjennombløt på ryggen og det kanskje er på tide å gå inn.

since last time


jeg var på hamar med malin på tirsdag, og har nok ikke ledd så mye før. jeg klipte av meg mange lokker, men har fortsatt igjen mange, og for kort pannelugg. vi drakk mocca og kakao, spiste på mc donalds og prøvde klær vi visste at vi ikke skulle kjøpe. så regnet det, og vi satt der og tømte koppene våre og ble bløte i håret mens vi ventet på skyss.

opptil flere ganger den siste uka har jeg badet i vår alles rokosjø, og det er kaldt, men det gjør ingenting, for det føles så godt å varme skjelvende hender på pappkrus med solbærtoddy etterpå.så feiret jeg bursdag med de fine der oppe, og bakte sjokoladekake og ostehorn til dem. og de sang bursdagssang og jeg blåste lys, men glemte å ønske meg noe. så fikk jeg to døgn med sex and the city-episoder og the hunger games på film, så nå lurer jeg inderlig mye på hva jeg skal bruke høstferien min på..

ellers har jeg sett lillebruur spille kamp og klappet da han scorte og sånt, og de fikk fire mål og var veldig fornøyde selv om de andre fikk tretten.

det er mye skolearbeid i tiende klasse, merker jeg. man skriver kåseri, øver på forskjellige etiske tenkemåter og skriver franskoppgave til sent på kveld. men så går det fint, for det er gøy å lære og man har te med honning uansett.

les denne forresten, den var fin og får en til å tenke på tiden.

when heaven burns

solnedganger er noe av det vakreste som finnes. 

som sagt klikk her

femten

hipp hurra for meg som fyller femten og fikk frokost på senga med gaver og biola i dag.

så dro jeg til bestemor for å pynte bløtkaka, slik som jeg har gjort hvert år så lenge jeg kan huske. og som ble kjempefin, forresten.

så vasket jeg litt og fikk fin kakeoppskriftbok og lilla, prikkete muffinsformer av edda, nå blir det hummingbird bakery all the way.

så kom mor hjem fra kongsvinger og hadde med alpelue som jeg hadde ønsket meg sånn, og så fikk jeg røde hansker av bestemor, så i vinter kan jeg være fin.

ellers fikk jeg strikkegenser strikket av bestemor med mønster jeg hadde valgt ut selv, som var så fin at jeg kunne gått med den året rundt men det blir nok litt varmt.

så i kveld var det familieselskap som var koselig i stua, mens småbarna lekte ute og jeg trakk beina opp under meg og snakket med de voksne. det er så godt å snakke med voksne.

når jeg er i gang, kan jeg fortelle alt jeg har fått, da. det var en del penger å hente, og jeg fikk fin trøye av lillesøster som jeg har lovt å bruke i morgen.

også fikk jeg oslotur med en venninne på kino og restaurant med overnatting hos noen i familien der. 

pluss at jeg fikk en fin bok, som skal få en til å tenke. har ikke utforsket den enda, men jeg gleder meg.

nå er jeg mett på risotto og stinn av kaker, går til sengs og sparer svaringen av facebook-gratulasjonene til i morgen.

bildene er forresten fra i går, da jeg ordnet blomster til bordene og med ett fikk et av de stadig sjeldnere kreative øyeblikkene.takk til dere som har gjort dagen min bra. love you all

hits