desember 2012

i denne søte juletid

julen har vært rimelig bra hittil. to koselige kvelder med masse folk og gooood mat. jeg har dessuten fått div greier å henge opp på veggen, div ullklær som må utprøves og div te som skal smakes på. i kveld skal jeg på kino og se life of pi med tre fine.

kald ribbe og pølse i lefse til frokost første juledag. (vi har ribbe og pølse, mens tante tar med seg pinnekjøtt på julaften, så vi har dobbelt opp og jeg spiser meg til døde hvert år.)ny flanellskjorte åh så deilig

og min finefinefine almanakk med et robert doisneau-fotografi for hver uke

kos dere i kveld, fine

maria black jewellery
smykkene til maria black. de er enkle og minimalistiske, men samtidig veldig originale og morsomme. jeg bruker ikke mye smykker, men elsker virkelig disse! 

tjuetredje

du vet det er jul når

huset er pyntaog grevinnen og hovmesteren går på kvelden før kvelden.

FRI! nå er det jul, endelig. jeg gleder meg til mange dager med bare mat og kos og relativt omgjengelige mennesker. dette blir bra. store mengder julete, gang rundt juletreet, lese bøker, gå på skøyter og ski, og sove lenge og mye. kos dere, det skal jeg.

musikkfavoritter

jeg får ikke helt til det der med jevnlige oppdateringer og sånt. men jeg føler at i morgen klokka ett har jeg juleferie(selv om ikke det er helt sant), og da kanskje jeg får mer tid. uansett. musikk er jo en sånn livsnødvendig ting som alle har et forhold til, så jeg tenkte at jeg kan dele litt av min, tre og tre av gangen.

 

 

 

det er vanskelig å velge bare tre, men dette er to be continued.

julemarked

det var en gang fem speiderpiker som bestemte seg for å ta en ikke-speidertur i hverandres selskap til julemarked på røros. 

etter fem timer i bil fredag kom de fram og stekte ostesmørbrød og hørte på blåfjell-musikk. lørdag gikk turen til selve markedet, hvor de tuslet litt rundt og så det som var av marked-stoff. dessuten kjøpte de ferske smultringer og gløgg, og det var kjempekaldt. lokal kunstner som malte fine versjoner av røros

pepperkakekonkurransefin kirke i brekken, der de bodde

(min fascinasjon for snø- og iskrystaller kommer til uttrykk)

så kjørte de hjem igjen på søndag.

the cycle


Girl, interrupted by Susanna Kaysen

de gir jo egentlig ingen mening. alt for mange er bare alt for vant til dem.

kald, men varm

desember. endelig desember! og snø! og kulde! og  varm gløgg og ullgensere og adventslys og fin musikk og å fange snøfnugg med munnen på vei hjem fra bussen.

helga ble tilbrakt på kosetur med overnatting ute og film på lerret, som resulterte i en del klær som lukter sur røyk. og et udevanlig høyt inntak av hjemmebakte pepperkaker og varm saft. og så hadde vi grøt med mandel.

siden har det faktisk gått i matte. skal gjøre en bra heldagsprøve i morgen, av en eller annen grunn gleder jeg meg. til å få det overstått, kanskje.

hits